Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F
Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F

5 Aralık Bitcoin analizi: BTC “pump” sonrası trendini değiştirdi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En yüksek pazar payına sahip kripto para Bitcoin, dün günü 7.192 dolar seviyesinden yüzde 1,4 oranında kayıp ile kapattı. Böylece Bitcoin üst üste 5. Günde negatif getiriyle devam etti.

Dünün en dikkat çeken hareketi, Bitcoin’in dün kısa süre içerisinde TSİ 16.00 sularında 7.200 dolar seviyelerinden 7.800 dolara kadar yükselen 600 dolarlık artışıydı. Bu yükseliş sonrası 7.400 dolar bandında biraz süre geçiren kripto para ardından TSİ 23.00 saatinde yükseldiği seviye olan 7.200 dolara geri döndü.

Bitcoin fiyat analizi

Boğa kapanı olarak adlandırabileceğimiz bu hareket sonrası Bitcoin günü 7.192 dolardan kapattıktan sonra yeni günün ilk saatlerinde 2 saatlik volatil bir hareket daha gördü ve fiyatını 7.350 dolara kadar çıkardı. Şu an saatlik görünümde EMA 20 seviyesini (7.271 dolar) kendisine destek yapan kripto para, yükselişine devam etmek için ilk olarak bu seviyeyi koruması gerekiyor.

Diğer yandan 4 saatlik grafikte EMA 20 seviyesine de anlamlı tepkiler veren BTC/USD için 7.306 doların da önemli bir direnç olduğunu görüyoruz.

Dünkü pump hareketini göz ardı ederek en son yüksek ve düşük seviyelere göre takip ettiğimiz Fibonacci düzeltme seviyelerine göre 7.384 dolarda bir sonraki direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Aşağı bölgede ise 7.194 bugün pivot seviye olarak görev yapacak. Pivot seviyesinin altında BTC/USD paritesinin 7.000 doları test etmesi mümkün.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Bitcoin için 4 saatlik görünümde teknik göstergelerden olumlu sinyaller alınmaya başladı. Buna göre; MACD, hafif yönlü olarak pozitif bölgeye çıkmış durumda. Stokastik RSI’nın ise 20 seviyesinin üzerindeki konumu, diğer bir yükseliş sinyali olarak karşımıza çıkıyor.

Trend yönünü ve gücünü ölçen ADX göstergesi ise trend yönünün şu an yukarı döndüğünü gösteriyor. Ancak trend gücü henüz zayıf.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin