Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

5 Ağustos kripto para piyasaları özeti ve Bitcoin’de son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

5 Ağustos kripto para piyasaları toplam değeri, 305 milyar dolar seviyesine ulaşırken son 24 saatlik ortalama işlem hacmi 57 milyar dolar olarak kaydediliyor. Piyasa değeri yüksek kripto paraların tamamı pozitif getiriye sahipken İlk 100 kripto para arasında Bitcoin’in en fazla değer kazanan 5. Kripto olması oldukça dikkat çekici. Bitcoin’in piyasa değeri göz önüne alındığında son 24 saatlik zaman diliminde yüzde 8 gibi bir yükseliş görmesi son derece önemli bir hamle oldu.

Bu hızlı yükselişi özellikle ABD ve Çin arasındaki gerginliğe bağlamak yanlış olmaz. Yakın geçmişteki hareketleri incelediğimizde benzer küresel ekonomik gerginlik dönemlerinde Bitcoin’in ilave prim yaptığına şahit olduk. Bu durumu ile BTC, geleneksel piyasalar için bir fon kaçışı (güvenli liman) olarak görülmeye başlandığını görebiliyoruz.

5 Ağustos Bitcoin fiyat analizi

Son bir haftadır aralıksız yükselen Bitcoin, 9.400 dolardan başlayan yükseliş ivmesinde yüzde 20’nin üzerinde bir kazanımla 11.500 doların üzerine çıkmış durumda. Yükseliş ivmesini devam ettiren Bitcoin’in 11.000 dolar direnci sorunsuz ve dik şekilde geçmesi 12.000 doların kısa vadeli hedef haline gelmesine neden oldu. Yakın geçmişteki direnç noktalarını incelediğimizde 11.900 dolar seviyelerinde bir düzeltme olabileceği ihtimali görünüyor. Ancak olumlu havanın devamı BTC/USD paritesinin 2019’un yeni zirvelerini test edebileceğini gösteriyor.

Bu hafta 11.000 dolar bandında volatil hareketler göstermesi beklenen Bitcoin’in 11.300 doların altına gelmesi durumunda bir düzeltme hareketine girebileceği göz ardı edilmemeli. Buna göre 11.300 doların altında önemli destek seviyeleri sırasıyla; 10.790, 10,600 ve 10,260 dolar olarak tespit ettik. Bu seviyeler orta vadeli destek noktalarını oluşturuyor olup küresel piyasalardaki gerginliğin devam etmesi durumunda Bitcoin’in ekstra prim yapmaya devam edebileceğini görebiliriz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin