4 Nisan Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:
- Bitcoin, dün dalgalı fiyat hareketlerinde 5.275 dolara kadar yükseldikten sonra gün sonuna doğru 4.760 dolara kadar geriledi.
- Gün kapanışı 5.000 doların altında gerçekleşirken Bitcoin’in iki günlük yükseliş periyodunda ilk ciddi düzeltmesini gördük.
- Dün oluşan bu kısa vadeli dip ve tepe seviyeleri ise Bitcoin’in için yeni direnç ve destek noktalarının oluşmasını sağladı.
4 Nisan Bitcoin fiyat hareketleri
Yeni güne yatay seyirde başlayan BTC/USD paritesinin şu ana kadar 5.000 dolar psikolojik direncini geçme mücadelesinde olduğunu görüyoruz. Dün hızlı bir düşüşle 4.760 doların görülmesi fakat bu seviyede yoğun alışlarla karşılaşan BTC’nin kısa sürede 4.900 doların üzerinde saatlik kapanış yapması oldukça olumlu bir hareketti.
Fiyat düşüşüne rağmen bunun sınırlı kalması aşağı bölgelerde piyasa oyuncularının her düşüşü alım fırsat olarak gördüğünü gösteriyor. Bu yoğun alım işlemleri ise yükseliş yönlü bir faktör olarak değerlendirilebilir.
Buna göre aşağı bölgede alımlar yüksek olsa da 5.000 dolar civarında gelen kâr satışları bu seviyenin üzerine çıkılmasında bir engel oluşturuyor. Yükselişin başladığı 2 Nisan açılışı ile dün görülen zirve seviyesi referans alındığında BTC’nin 5.000 doları aşması sonrası 5.020 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanış görmesi yükselişi tetikleyebilir.
Dünkü dip seviyesinden yeniden alıcı yönlü hareket ettiğini gördüğümüz Bitcoin’in gün içi ilk hedefi Fib 0,382’deki 5.180 dolar olabilir. Bu noktadan sonraki direnç seviyeleri ise kabaca 5.300 ve 5.500 dolar seviyeleri olarak görülüyor.
Yükselişi tetikleyici nokta olarak tahmin ettiğimiz 5.020 doların altında kalınması durumunda ilk destek 4.987 dolar civarında olacakken, aşağı yönlü kırılması halinde gün içi 4.780-60 bandına bir geri çekilme görebiliriz.
Bitcoin için teknik göstergeler ne diyor?
Bir yükseliş eğiliminin devam ettiğini tahmin ettiğimiz Bitcoin için önemli teknik göstergeleri değerlendirirsek;
4 saatlik BTC/USD grafiğinde;
- MACD, pozitif bölgedeki konumundan aşağı yönlü bir ivmeye sahip. MACD histogramı negatif bölgeye geçmeden yeniden yükselen ivmeye girmesi, BTC’nin ilk destek bölgesine tutunması ile gerçekleşecektir. Bu noktanın kararlığınını MACD histogram mumunun bir önceki mumdan daha yüksek olması ile teyit edebiliriz.
- Stokastik RSI, aşırı alım bölgesinden son düzeltme ile birlikte hızlı şekilde aşırı satım bölgesine yöneliyor. Olağan bir hareket olarak görebileceğimiz bu durum, stokastik RSI’nın yeniden yukarı ivmelenmesi ile yükselişe dönebilir. Genelde Stokastik göstergeler aşırı satım bölgelerine girdiğinde bir alım fırsatı olarak değerlendirilirler.
- RSI göstergesi, 70 seviyesinin üzerinde konumu ile hala yükseliş eğiliminin devam ettiğini teyit ediyor.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.