Tanınmış analistten Bitcoin ve XRP için korkutan senaryo! “Dördüncü çeyrek sıkıntılı geçecek”
Tanınmış analistten Bitcoin ve XRP için korkutan senaryo! “Dördüncü çeyrek sıkıntılı geçecek”

4 Aralık Bitcoin analizi: BTC kanal hareketi aşağı yönlü kırılım gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, Aralık ayı başından beri sürdürdüğü kanal hareketini aşağı yönlü kıran bir 4 saatlik mum gördü. Böylelikle BTC/USD’de 30 Kasım’dan beri görülen satış baskısının devam ettiğini görüyoruz.

Bitcoin fiyat analizi

BTC, son düşüş mumuyla 25 – 29 Kasım yükselişinin devam ettiğini teyit ediyor. 7.097 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin şu an 7.160 dolar seviyesinde bulunuyor. Bir miktar toparlanma gözükse de satış baskısı hala gündemini koruyor. Öyle ki son yükseliş ivmesine göre gelen düzeltmenin Fib 0,50 seviyesi (7.190 dolar) kırılmış durumda. Bu fiyat, Bitcoin için dün destek konumundayken şu an önemli bir direnç seviyesi olarak gündeme gelmiş durumda.

Yukarı yönlü hareketler, 7.190 dolar seviyesinde önemli bir dirençle karşılaşabilir. Trend yönünün aşağı olduğu göz önüne alınırsa bu noktadan satışların hızlanabileceğini görebiliriz. Satış pozisyonların artması durumunda ise Bitcoin’in bir sonraki destek seviyesi 7.030 dolar olarak gözüküyor. Bu seviyenin ardından ise BTC/USD paritesi, 6.800 doların altına sarkabilir.

Bitcoin, 7.190 -7.030 dolar aralığında alıcı bulursa önemli bir dinamik direnç görevi göre EMA 20’ye (şu an 7.300 dolar) doğru hareket edebilir. Ancak bu hareket için 7.190 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanış olması gerekiyor.

Bitcoin (BTC) için teknik göstergeler

Bitcoin için önemli teknik seviyelere baktığımızda ise düşüş baskısını derin şekilde yansıttıklarını görüyoruz. RSI, 36 seviyesinde bulunurken, bu göstergenin bir türevi olan stokastik RSI yönünü güney çevirmiş olup aşırı satım bölgesine doğru hareket ediyor. Stoch RSI’nın sinyalleri henüz 20 seviyesinin altına geçmediğinden düşüş bir miktar daha devam edebilir.

Trend gücünü ölçen ADX göstergesi ise düşüş yönünü teyit ederken ivmenin gücünün yavaşça arttığını işaret ediyor.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin