Bloomberg’e göre, yönetimi altında varlıklarının (AUM) 350 milyar doları aşan ve Avrupa’daki ve dünyanın en büyük 20 bankasından biri olan Danimarka bankası Nordea bank, çalışanlarının Bitcoin ve diğer kripto para yatırım yapmalarını engelliyor.
Bu, Kopenhag mahkemesinin lehine karar vermesinden sonra, bankanın Bitcoin ve dijital varlıkların düzenlemeleri gereği fazla riskli olduğu yönündeki iddialarını etkin bir şekilde haklı çıkardı. Bir önceki genelgede, Bitcoin’in para aklama da dâhil olmak üzere suç faaliyetlerini kolaylaştırmak için bir araç olduğu da belirtildi.
Bankanın Bitcoin yasağı kararı kısa sürebilir
Bankanın sendika başkanı Kent Petersen, o zamandan bu yana mahkeme kararına karşı bir dava açtı.
Herkesin açıkça özel bir yaşama ve özel bir birey olarak korunma hakkına sahip olduğu ilkesi nedeniyle dava açtık. Hak yöneticilerinin ne olduğunu belirlemek bizim ve üyelerimiz için önemliydi. Bu durum, uygun bulduğumuzdan daha geniş kapsamlıydı. ”
Nordea Bank 2017’de ceza almıştı
Nitekim Mayıs 2017’de Nordea Bank, para aklama suçuna karıştığı iddiasıyla Danske Bank ve Swedbank’ın benzeri bir para cezası beklentisiyle 95 milyon Euro tutarında bir karşılık ayırdı. İddia, KYC ve AML kurallarının zayıf uygulanmasının kısmen onaylanmasıydı.
Daha sonra bankanın CEO’su Casper von Koskull, bir açıklamada şunları söyledi:
Kara para aklamayı önleme kurallarının ve denetim uygulamalarının uyumlaştırılması gerekli ve para aklama ve mali suçlarla mücadele amacıyla AB düzeyinde bir ajans kurulmasını destekleyeceğiz.
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.