Ethereum neden düştü? Düşüş sürecek mi, yükseliş mi gelecek?
Ethereum neden düştü? Düşüş sürecek mi, yükseliş mi gelecek?

3 Ocak Ethereum fiyat analizi: ETH’ye 200 dolar kapısı açıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

3 Ocak Ethereum fiyat analizi ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Ethereum dün 155 dolar direncini geçerek önemli bir yükseliş gerçekleştirdi.
  • Bu hareket aynı zamanda 100 günlük hareketli ortalamanın kırılması ile daha önemli hale geldi.
  • Ethereum’un mevcut fiyat hareketlerinde 200 dolar için önündeki en dirençli noktanın 180 dolar olduğu gözüküyor.

3 Ocak Ethereum fiyat analizi

15 Aralık tarihinde ortalama 83 dolar seviyelerinde dip gördükten sonra yükselişe geçen Ether, yaklaşık iki haftalık süreçte 159 dolar fiyatı ile yüzde 90 oranında muazzam bir getiri sağladı.

Ethereum, sabah saatlerinde yükselişin devamı olarak 160 dolar seviyesini kazanmak için mücadele ederken olumlu fiyat hareketlerinin devam ettiğini görüyoruz. Yeni yıl ile birlikte mevcut kripto paralardan ayrışan fiyat hareketlerine şahit olduğumuz Ethereum, son yükseliş hamlesi ile sermayesini de artırarak, kripto para sıralamasında en büyük altcoin olma unvanını XRP’den devralarak 2. sıraya yeniden yerleşti.

Yükseliş trendinde kritik bir nokta olan 100 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 143 doların geçilmesi (4 gündür geçmek için deniyordu) ETH/USD paritesinin yükselişini daha da hızlandırdı. Ve son görünümde ETH’nin dolar karşısında 160 dolara kadar ulaştığını görüyoruz.

Bugün 160 dolar bandında kapanış gerçekleştirebilen bir ETH’nin sonraki hamlesi ise 180 dolar bandı olarak görülebilir. Ardından yükselişin devamı ETH’nin dolar karşısında 200 dolar seviyesine kadar çıkmasını sağlayabilir. Bu yükselişi katalize edecek durum ise Ethereum’un Ocak ayında gerçekleştireceği forklar olarak gözüküyor. Bunlardan en önemlisi ise Constantinople Forku olarak görülüyor.

Eğer bu yükseliş 16 Ocak tarihine kadar gerçekleşecek olan Constantinople Forkunun fiyatlanması ile ilgili ise Ocak ayının ortalarına doğru sert dalgalanmalar görülebilir. Bu yüzden Ethereum işlemlerinde destek ve direnç seviyelerine dikkat ederek pozisyon almak oldukça kritik bir öneme sahip.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

4 saatlik ETH/USD grafiğinde;

  • MACD, pozitif bölgede olmasına karşılık ivmesini kaybettiği görülüyor. Bu durum bir miktar düzeltmeye dene olabilir.
  • Stokastik RSI, aşırı alım bölgesinde yatay seyrediyor olup bu bölgeden aşağı yönlü kırılım ETH fiyatında gerilemeye yol açabilir.
  • RSI 70 seviyesi ile aşırı alım yapıldığını işaret ediyor. Teknik göstergelerin geneli ise bu aşırı alım koşullarında kısa vadede düzeltme olabileceğini işaret ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin