Hiç hareket etmeyen Bitcoin cüzdanları bulunuyor
Hiç hareket etmeyen Bitcoin cüzdanları bulunuyor

3.7 milyon Bitcoin ve 1.833.3333.333 XRP, sonsuza dek kayboldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Aralık ayında QuadrigaCX borsasının sahibi öldü ve 26.488 Bitcoin, 1.000.000.000 XRP, 200.000 Litecoin ve 429.000 Ethereum’un sonsuza kadar kaybedildiği borsa tarafından duyuruldu. Bu haber, özel anahtarlarını paylaşmadan ölen insanlar nedeniyle kaç hesap kaybolduğunu düşündürdü.

Hiç hareket etmeyen Bitcoin cüzdanları bulunuyor

Bitcoin cüzdan adreslerinde derine inerseniz, ilk günlerde oluşturulmuş bazı adreslerin hiç hareket etmediğini göreceksiniz. Özellikle bazılarında yüz binlerce Bitcoin bulunuyor. Bu adreslerde bulunan Bitcoin’lerin sonsuza dek kaybedildiği varsayılabilir.

Ancak hesap, sahiplerin vefat edip etmediklerini, bilgisayarlarını değiştirip değiştirmediklerini veya anahtarlarını yedekleyip yedeklemediklerini bildiğimiz bir işlem geçmişi yok.

3.7 milyon Bitcoin kayboldu

Bu şüphe ile yapılan incelemelerde, cüzdanlarda ve ağda toplam 3.7 milyon Bitcoin kaybı yaşandığı anlaşılıyor. Ancak etkilenen sadece Bitcoin değil.

54 yaşındaki kripto Milyarderi Matthew Mellon’un ani ölümü, özel anahtarına erişim olmadığı için 500 milyon dolar değerinde XRP’nin sonsuza kadar kaybolmasına yol açtı. Matta’nın üzücü geçişi ile sonsuza dek gittiği tahmin edilen 833.333.333 XRP’nin kripto arzı üzerinde kesinlikle bir etkisi olacak.

Bunlar, bilinen kripto ölümlerinin sadece ikisi ve kripto arzı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Ancak ya diğerleri? Her yıl 10.000’den fazla insanın özel anahtarlarını paylaşmadan öldüğü tahmin edilmektedir.

Adreslerin varisler tarafından onaylanmasının bir yolu olsaydı, kaybolan kriptoları sınıflandırabiliriz ve toplam sarf malzemelerinden bunları kaldırabiliriz. Böylece kripto dolaşımları daha doğru hesaplanır ve projelerin gerçek pazar değerini görebiliriz.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin