Bitcoin küresel piyasalardan ayrışıyor
Bitcoin küresel piyasalardan ayrışıyor

28 Ocak Bitcoin analizi: Teknik göstergeler, analist yorumları, her iki yönde duraklar ve daha fazlası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin bir kez daha 9.000 dolarlık direnç seviyesini test ediyor. Amiral gemisi kripto para birimi bu önemli fiyat engelini aşmaya çalışmasına rağmen, bazı teknik göstergeler bir geri çekilmenin mümkün olabileceğini gösteriyor.

Bitcoin 200 günlük hareketli ortalamayı aştı

Son üç gün içinde, Bitcoin %10’un üzerinde değer kazanarak 8.300 dolardan 9.150 dolara yükseldi. Boğalar öncü kripto para birimini 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine taşıdı. Bu önemli direnç düzeyini desteğe dönüştürmek, BTC‘nin geçmiş verilere dayanarak büyük bir boğa rallisine girmek üzere olduğunu gösteren en güçlü sinyallerden biri olarak kabul ediliyor.

Bitcoin 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine son geçtiğinde tarih 2 Nisan 2019’du. Bu fiyat engelini aştıktan sonra yatırımcılar, BTC’yi %180’in üzerinde yükselten bir FOMO aşamasına girmiş gibi görünüyordu. BTC, 26 Haziran 2019’da 14.000 dolara çıktı.

Günlük grafikte düşüş eğilimi var

200 günlük hareketli ortalamanın önemine rağmen, birkaç teknik model, Bitcoin’in yeni bir yükseliş trendine girmeden önce bir düzeltme görebileceğini gösteriyor.

Bitcoin 9 bin doları aştı: Tone Vays yatırımcıları uyardı

BTC’nin 1 günlük grafiğinde düşüş eğilimi var. Bu teknik örüntü, göreli güç endeksi (RSI) en düşük seviyelere ulaşırken, bir varlığın fiyatı daha yüksek seviyelere ulaştığında gelişir. Bu düşüş oluşumu kesin bir satış noktası sağlamasa da boğaların fiyat hareketinin kontrolünü kaybettiğinin bir işaretidir.

Ek olarak, TD sıralı göstergesi, BTC’nin 6 saatlik grafikte yeşil dokuz mum şeklinde satış sinyali sundu ve aynı model 4 saatlik grafikte de görünüyor. Bu teknik endeks, satış emirlerindeki bir artışın bir ila dört mum düzeltmesini veya yeni bir düşüş geri sayımının başlamasını tetikleyebileceğini tahmin ediyor. Önceki bir kırmızı mumun altında kırmızı iki mum, kötümser senaryoyu doğrulayabilir.

Geri çekilme olursa hedef sırasıyla 8.700 ve 8.300 dolar

Peki geri çekilme olursa hangi seviyeleri görebiliriz? 8.700 dolarlık yüzde 78.6 Fibonacci düzelme seviyesi etrafında destek aramak için bir dalış sergileyebilir. Bu bariyerin altına inmek, BTC’nin fiyatını %61.8 Fibonacci düzelme seviyesinden, yani 8.300 dolardan daha da aşağı çekebilir.

Amiral gemisi kripto para birimine olan talepteki artışın düşüş görünümünü ortadan kaldırabileceğini de belirtmek gerek. 9.170 doları gören BTC, yüzde 127.2 Fibonacci düzelme seviyesinin verdiği bir sonraki direnç seviyesine ulaşmak için tırmanmaya devam edebilir. Bu direnç seviyesi 9.800 dolar.

Peter Brandt: “Bitcoin 21.400 dolara yükselebilir.”

Kripto para birimi endüstrisindeki en önemli analistlerden bazıları Bitcoin için yükseliş perspektiflerini ortaya koydu. Peter Brandt’a göre, amiral gemisi kripto para birimi 21.400 dolara yükselebilir.

Brandt’e göre; azalan paralel kanalın üst sınırı, 18 günlük hareketli ortalama ve 3 günlük takip eden durdurma kuralı böyle kalırsa, yükseliş senaryosu mümkün hale gelecek. Bununla birlikte bu destek seviyeleri kırılırsa, Brandt “daha ​​ciddi bir düzeltme” yapılabileceğini bekliyor.

cryptoslate


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin