461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?
461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?

27 Nisan Bitcoin fiyat analizi: BTC önemli hareketli ortalamaları arasında yönünü arıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı piyasadaki önemli gelişmelerden olumsuz etkilenerek önceki gün sert bir düşüş yaşadı. Dün ise bu etkiyi üzerinde atma mücadelesinde kayıplarının hemen hemen yarısını geri kazandı. Ve dün günün önemli bir bölümünde yatay fiyat hareketleri gösterdi. 27 Nisan Bitcoin fiyatı ise şu an düşük hacimli fakat pozitif bölgede güne devam ediyor.

Bitcoin, dün oluşan fiyat hareketlerine göre hesapladığımız 5.280 dolar olan pivot seviyesinin üzerinde güne devam ediyor. Mevcut konumu olumlu olarak algılanırken önündeki ilk ciddi engelin dün kırma konusunda başarısız olduğu 4 saatlikte 50 mumluk hareketli ortalama olarak görüyoruz. Şu an 5.337 dolar seviyesinde bulunan 50 MA’nın geçilmesi durumunda Bitcoin, hafta sonu hareketlerinde önceki günkü kayıplarını telafi edebilir ve yeniden 5.400 dolar bandında hareket edebilir.

Diğer yandan kısa vadeli en önemli destek noktası ise yine 4 saatlikte 100 mumluk hareketli ortalamanın denk geldiği 5.225 dolar gibi görünüyor. Zira önceki günkü hızlı düşüş 100 MA’da sonlanmış ve Bitcoin, bu noktadan toparlanmaya başlamıştır. Ara destek noktası ise bugünkü pivot seviyemiz 5.280 dolar olarak kalmaya devam ediyor.

Gün içinde yukarıda bahsettiğimiz seviyelerde hızlanmalar görebileceğimiz Bitcoin’de pozisyon alırken bu noktaları dikkate almakta fayda var.

Önemli teknik göstergeler 27 Nisan Bitcoin yönü için ne söylüyor?

4 saatlik BTC/USD grafiğinde MACD grafiğine incelediğimizde negatif bölgeden olmasına karşın düşüşün zayıfladığına ve bir toparlanmanın geleceğine dair sinyaller verdiğini görüyoruz. Elbette teyit almak için MACD histogramının pozitif bölgeye geçişi takip edilmelidir.

Bunun yanında Stokastik RSI göstergesi aşırı satım bölgesinde çıkmış olup, kuzeye doğru hareketine başlamış görünüyor. Genelde bu gibi bir ivme BTC’nin fiyatında bir artış gelmesine neden oluyor.

Diğer yandan dün de bahsettiğimiz gibi RSI, yönünü yataydan yukarı çevirmiş durumda. RSI’nın 50 seviyesinin üzerinde konumlanması ise yükselişi hızlandıracak bir hareket olarak algılanabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin