16 Ağustos Bitcoin fiyat analizi: Düşüş ihtimali kuvvetlenmeye başladı
16 Ağustos Bitcoin fiyat analizi: Düşüş ihtimali kuvvetlenmeye başladı

25 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC’de aşağı yönlü baskı giderek artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

25 Ocak Bitcoin fiyatı için kritik noktalar;

  • Bitcoin dün 4 saatlik görünümde 100 mumluk hareketli ortalamasını(3.580 dolar) aşmayı başaramadı.
  • BTC, dar bantta fiyat hareketleri devam ederken alt bölgede 3.530 dolar destek yönlü olarak önemini koruyor.
  • Yakın dönemdeki fiyat hareketleri referans alınarak sıkışan fiyatlarda hızlı ve yüksek miktarlı alım satım işlemleri için dikkatli olmak gerekiyor.

25 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin haftanın başında girdiği 3.530 – 3.580 dolar aralığında 50 dolarlık volatilite ile haftanın son iş gününde devam ediyor. Dün kapanışa doğru kanalın üst bandını test eden Bitcoin alıcıları yeterli momentumu bulamayınca fiyat aşağı yönlü az miktarda gevşeme gösterdi.

Mevcut durumda BTC/USD 4 saatlik grafiğinde izlediğimiz 100 mumluk hareketli ortalama seviyesi Bitcoin için şu an dinamik direnç görevi görüyor. Bu seviyenin yukarı yönlü kırılmasına neden olacak yüksek miktarlı alım işlemleri BTC/USD paritesinin yine 4 saatlikte 200 mumluk ortalamanın konumlandığı 3.660 dolara kadar bir yükselişe neden olabilir.

Kanal hareketindeki salınım devam etmesi BTC/USD paritesinin yeniden 3.530 dolar seviyesini test etmesini sağlar. Bu seviyenin altındaki destek alanları ise sırasıyla 3.510 dolar, 3.480 dolar ve ana destek noktası olarak ise 3.440 dolar olarak görülüyor.

Ana trendin düşüş eğilimli olduğu BTC/USD paritesinin şu an içinde bulunduğu yatay konum özellikle büyük piyasa oyuncuların bekleyiş içinde olduğunu gösteriyor. Bu durumda kripto para piyasalarını etkileyebilecek önemli bir olay paritenin hızlanmasını sağlayacak.

Teknik göstergelere baktığımızda bu düşük hacimli işlemlerde 4 saatlik MACD, pozitif bölgedeki düşük seviyesi ile şu an Bitcoin’in dolar karşısındaki yönü hakkında bir bilgi vermiyor. Dar alandaki hareketlere daha hassas ölçümler yapılarak ulaşılan stokastik gösterge ise şu an aşırı alım bölgesinde bulunuyor.

Stokastik RSI’nın mevcut konumunda fiyatların 3.530 doları yeninden test edebileceği görüşü çıkarılabilir. RSI göstergesi ise 50 seviyesinde yatayda hareket ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin