22 mart bitcoin fiyat analizi
22 Mart Bitcoin fiyat analizi: BTC ana yükseliş trendini bozmadı

22 Mart Bitcoin fiyat analizi: BTC ana yükseliş trendini bozmadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

22 Mart Bitcoin fiyat analizine ışık tutacak dünkü dalgalı hareketleri özetleyecek olursak;

Bitcoin dünkü yükseliş trendinde 4.069 dolar seviyesine kadar yükselmişti. Bu seviye Bitcoin’in günlük ikinci direnç bölgesiydi. Fakat bu noktadan gelen yüksek miktarlı satışlar ile BTC/USD paritesinin hızlı düşüşüne şahit olduk. Bu son düşüş ile Bitcoin 4 saatlik görünümde 200 mumluk hareketli ortalama seviyesini (3.880 dolar)denedi. Fakat düşüşün gerçekleştiği dört saatlik periyotta kapanış 3.968 dolar seviyesinde gerçekleşti.

Bu seviyedeki kapanışın önemi ise Bitcoin’in Mart ayı başında başlattığı yükseliş trendinin çizgisine denk gelmesiydi. Böylece Bitcoin bir düşüş hareketinden de yükseliş trendini bozmadan çıkmış oldu.

22 Mart Bitcoin fiyat analizi

BTC/USD paritesi yeni güne ise ana yükseliş trendine paralel fiyat hareketleri ile devam ediyor. Asya seansı ile başlayan işlemler sonucu henüz ana trendin altında bir 4 saatlik kapanış görülmedi. Bu BTC’nin toparlanması için önemli bir işareti teşkil ediyor.

Öğleden önceki son 4 saatlik mum kapanışı olan 11.00 mumu da ana trendin üstünde kapanması durumunda toparlanmanın hızlanacağını söyleyebiliriz. Buna göre Bitcoin fiyatı öğleden önce önemli bir karar aşamasında gibi duruyor.

Bu trend çizgisinin altındaki 4 saatlik kapanışlar, BTC fiyatının aşağı yönlü baskısını artırma ihtimali yüksek görünüyor. Düşüşün hızlanması durumunda ise sırasıyla 3.904 ve 3.860 dolar önemli destek seviyeleri olacak.

Bu seviyeden devam edecek bir toparlanma hareketi ile ilk etapta yeniden 4.000 dolar psikolojik direnci kırılmaya çalışılacak olup ardından yaklaşık 3.050 dolar seviyesindeki ilk direnç seviyesi test edilebilir. Devam eden hareketler ise yeniden 4.100 dolar hedefi ile gerçekleşecektir.

Mevcut durum için önemli teknik göstergelere bakarak Bitcoin’in yön tayinindeki olası etkilerine bakacak olursak;

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD, düşüş yönlü konumunu koruyor. Henüz toparlanmaya yönelik bir sinyal almıyoruz.
  • Stokastik RSI, dün aşırı alım bölgesindeydi ve satış baskısı oluşturabileceğinden bahsetmiştik. Şimdi ise gelen satışlar ile aşırı satım bölgesine girmiş durumda bu bölgeden çıkmasına neden olabilecek pozitif işlemler ile toparlanmanın tetikleyicisi olabilir.
  • Göreceli güç göstergesi (RSI) ise 50 seviyesinin altına indikten sonra yatayda devam ediyor. Yeniden 50 seviyesinin üzerine hamle yapması, yükselişi destekleyecek ikinci bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin