Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

22 Haziran kripto para piyasaları özeti: Bitcoin ve altcoinler kritik dirençlerini kırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

22 Haziran Cumartesi, kripto para piyasaları için tarihi bir gün olarak kayda geçiyor. Piyasa sermayesinin dün 300 bin doları geçmesi sonrası sıcak para girişinin hızlanması ile hızlı bir şekilde 320 bin doları aştığını gördük. Bu yüzde 7 oranındaki piyasa değeri artışı, Bitcoin ve önemli altcoinlerin kritik direnç noktalarını aşmasına neden oldu.

son 24 saatlik ortalama işlem hacminin 80 milyar dolara ulaştığı kripto para pazarlarında Bitcoin’in pazar payı ise yüzde 59,2 oranına yükseldi. Bu mevcut rallinin Bitcoin (BTC) önderliğinde gerçekleştiğini gözler önüne seriyor.

Bitcoin, dün günü yılın en kritik direnci 10.000 doların üzerinde kapattıktan sonra yeni gün kripto para için çok hızlı başladı. Yüzde 10’un üzerinde fiyat artışı ile 11.000 dolar eşiğine kadar yükselen BTC, sabah saatlerinde 10.700 dolar bandında salınım gösteriyordu.

Aşırı alım koşullarının oluştuğu Bitcoin pazarında olumlu havanın devam ettiği görülüyor. Diğer yandan piyasa değeri yüksek altcoinlerde de önemli kazançlar görüyoruz. En büyük altcoin Ethereum (ETH), yüzde 8 yükseliş ile 300 dolar direncini kırdı. Ether, şu an 306 dolardan el değiştiriyor.

Diğer önemli altcoinlerden XRP 45 sent değerini aşarken Litecoin (LTC), 141 dolara ulaştı. Bitcoin Cash ise yüzde 5’in üzerinde yükseliş ile 450 dolar sınırına dayanmış durumda. Kripto 20’nin yazım esnasındaki ortalama getiri oranı ise yüzde 4 olarak hesaplandı.

22 Haziran ilk 10 kripto para destek direnç seviyeleri

Dün oluşan fiyatlara göre piyasa değerine göre sıralanmış ilk 10 krito paranın gün içi destek, direnç ve pivot seviyelerini şu şekilde hesapladık:

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin