12 Mart Bitcoin analizi: Kritik destek seviyesi kırıldı, BTC nereye gidiyor?
12 Mart Bitcoin analizi: Kritik destek seviyesi kırıldı, BTC nereye gidiyor?

21 Şubat Bitcoin analizi ve senaryolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

21 Şubat Bitcoin yükselişi ile, 2017 yılı sonundan şubat başlarına kadar süren düşüşünü bitirdi ve uzun vadede Bitcoin 12.000 dolar direncini test etmeye devam edecek gözüküyor.

Bitcoin Fiyat Endeksi’ne (BPI) göre, kripto para dün 11.700 doların üzerinde dirençle karşılaştı ve gece saatlerinde 10.691,43 dolar seviyesine geriledi. Sabah saatlerinde 11.162 dolar seviyesine geri döndü.

Böylece, kripto para 6 Şubat’ta gördüğü en düşük seviyeden %85 daha fazla büyüme oranı gösterdi. Yatırımcıların birkaçı, BTC’nin hala ayı trendinde olduğuna ve 6000 dolardaki dip seviyelerden gelen keskin yükselişin sebebinin bir düzeltme olduğuna inanıyor.

Fakat yatırmcı ve analizcilerin çoğu aslında bunun düşüş trendinde bir düzeltme değil, yükselme trendinde düzeltme olduğuna inanıyor. Düzeltmenin bittiğini ve Bitcoin’in yükselişinin devam edeceğini belirtiyorlar.

21 Şubat Bitcoin analizi

Günlük Analiz

Btc-Usd

  • Direnç yaklaşık 12.300 dolarda gözüküyor.
  • 5 günlük hareketli ortalama (MA) ve 10 günlük MA, yükselmenin devam edeceği gözüküyor.

Önceki günün mum grafiğine bakıldığında, yaşanan küçük düşüş ile 10.650 dolardan Bitcoin, tekrar yükselerek boğa trendini takip edeceğini gösteriyor.

Haftalık analiz

Günlük grafiğin aksine haftalık grafikte boğa trendi olacağı tahmin edilmiyor. 

  • Haftalık 10-MA düşüş eğilimi gösteriyor.
  • RSI ayı trendinin geçmediğini olduğunu söylüyor.

Senaryolar

Kripto para,12.300 dolar’lık direnci uzun vadede deneyecek gibi gözüküyor.

Yükseliş senaryosu:

Günlük 12.300 dolardan yüksek bir kapanış, ayı piyasasının sona erdiğini ve boğa piyasasına girildiğini gösterecektir. Böyle bir senaryoda, BTC 17.178 dolar seviyesine yükselip (5 Ocak’ın en yüksek seviyesi) 20.000 dolar değerine ulaşabilir ve yeni rekorlar denenebilir.

Düşüş senaryosu:

10.297,39 dolara (haftalık en düşük değer) yaşanacak bir düşüş, haftalık grafiğe bakarak söyleyebiliriz ki 9.017,41 dolar seviyesine kadar (17 Ocak en düşük değeri) düşüşe sebep olabilir. 12.200 dolarlık yükseliş sonrası, 10.297,39 doların altında sarkma gerçekleşirse, satışlar yoğunluğundan dolayı düşüş devam edebilir.

Coindesk


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin