featured
Bitcoin kullanıcı sayısı

2024 yılına kadar Bitcoin kullanıcı sayısı 200 milyona ulaşacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

RT’ye göre, mevcut üstel büyüme oranına bakıldığında, 2024 yılına kadar Bitcoin kullanıcı sayısı 200 milyona ulaşması bekleniyor.

Mart 2017’de tekil hesap açmış Bitcoin kullanıcı sayısı 5 milyon kişiye ulaştı

2017 yılının Mart ayında Dr. Garrick Hileman ve Michel Rauchs tarafından yapılan bir Cambridge araştırması , bitcoin cüzdanı kullanan aktif kullanıcı sayısının 2,9 milyon ve 5,8 milyon aralığında olduğunu ortaya koydu.

Bununla birlikte, o tarihten bu yana, piyasa değerlemesi ve fiyatı ile orantılı olarak, Bitcoin kullanıcı sayısı da hızlı bir oranda arttı. Küresel pazardaki en büyük Bitcoin borsası ve cüzdan platformu olan Coinbase, 13 milyondan fazla aktif kullanıcıya hizmet vermektedir. Kasım ayında tek başına Coinbase 1.2 milyon yeni kullanıcı kaydetti.

Bitcoin kullanıcı sayısı

Altana Dijital Para Fonu’ndaki Bitcoin Yatırımcısı ve Ortağı Alistair Milne tarafından sağlanan Coinbase Kullanıcı Büyüme Tablosu

Japonya’nın BitFlyer ve Güney Kore’nin Bithumb gibi büyük bölgesel bitcoin borsalarının her biri de neredeyse bir milyon kullanıcıya sahip.

Bitcoin borsalarında sıcak cüzdanlar veya bitcoin adresleri içerilirse, benzersiz bitcoin kullanıcı sayısı muhtemelen 10 milyondan fazladır.

Bitcoin ana akım faktörleri

Esasen, 200 milyon aktif kullanıcısıyla, bitcoin ana pazara nüfuz eder ve yatırımcıların ve sıradan tüketicilerin büyük çoğunluğu, bitcoin’i sağlam bir değer deposu ve dijital para birimi olarak benimseyecektir.

CBOE ve CME‘nin Aralık ayı ortasında bitcoin vadeli işlemlerinin listelemesi, geleneksel finans piyasasında, büyük ölçekli kurumsal yatırımcılar, perakende ticaret yapan işletmeler, hedge fonları ve yatırım firmaları arasında bitcoin kullanılmasına neden olacak. On milyondan fazla kurumsal para bitcoin pazarına girdikçe sıradan tüketiciler ve yatırımcılar da bir domino etkisi yaratarak ilerleyecek.

Daha sonra, daha fazla finansal kurum, finansal hizmet sağlayıcı ve fintech platformu, bitcoin etrafında hizmetler sunmaya başlayacak, bu da bitcoinin kullanılabilirliğini ve likiditesini artırıyor. Zaten, Kasım ayında, kitlesel olarak popüler ve yaygın olarak kullanılan fintech uygulaması Kare entegre bitcoin, kullanıcıların bitcoin depolamalarını, satın almalarını veya satmalarını sağlar.

Daha önce Kripto Para Haber’in bildirdiği gibi, Güney Kore’nin ikinci büyük ticari bankası ve yerel finans sektörü içinde etkili bir finans kurumu olan Shinhan, banknot kasası ve cüzdan hizmetlerinin test aşamasına başladı.

Son olarak, bitcoin kendini önde gelen küresel değer deposu olarak katılaştırdığından, artan sayıda eşsiz ve aktif kullanıcı, kripto para işlemini günlük para birimi ve fiat para birimlerinin değiştirilmesi olarak kullanmaya başlayacaktır.

Bununla birlikte, kullanıcılar para birimlerine alternatif olarak paraziti kabul ettikleri için, Bitcoin blok zinciri ağının temel ölçeklendirme sorunları çözülmelidir. Yıldırım gibi ikinci katmanlı altyapılar vasıtasıyla, uzun vadeli olarak, bitcoin kullanıcıları ve işletmeler, mallar ve hizmetler için ödemeleri halletmek için mikro ödemeleri veya önemli ölçüde daha düşük ücretlerle işlem yapabilecekler.

Bitcoin servis sağlayıcıları ve borsaları yıldırım ve diğer potansiyel ikinci katman ölçekleme çözümlerini entegre edince, daha fazla kullanıcı, hafif ödemelerin yanı sıra küçük ödemeleri ve yıldırım kanallarında işleyen ve ikinci zinciri üzerinde zincirleme işleve sahip olmak için bitcoin kullanmaktan faydalanabilecek, daha yüksek ücretlerle.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin