featured

2024’te kripto para piyasasını etkileyecek önemli gelişmeler nasıl kâra dönüştürülür? -1-

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kasım ayında başlayıp aralık ayında devam eden kripto rallisi BTC fiyatını 44.600 doların üzerine taşıdı. Bu yükseliş dijital varlıkların, 2022’de durgun bir sezona giren ve kripto kışı olarak anılan dönemden çıkmasına yardımcı oldu.

2023’ün Ekim ayında başlayan yükseliş ivmesiyle birlikte önümüzdeki yıl birçok önemli gelişme kripto piyasalarını bekliyor. Başta Spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onayına dair beklentiler, Bitcoin’in yarılanması ve kripto düzenlemelerindeki gelişmeler eşiğinde kripto piyasalarını gelecek yıl oldukça hareketli zamanlar bekliyor.

1. Spot Bitcoin ETF onayları, kripto piyasası üzerinde nasıl bir rol oynayacak?

Blackrock (BLK) ile başlayan ve şu anda 11’den fazla şirketin başvurduğu Stop Bitcoin ETF başvuruları kripto piyasası için kilit odak noktası oldu. Şimdiye kadar perakende yatırımcılar, yalnızca kripto para vadeli hesaplarda işlem yapan ETF’ler aracılığıyla kripto parayı kullanıyordu. Spot Bitcoin ETF’si, yatırımcıların, özellikle de perakende yatırımcıların, yatırımlarını bir Bitcoin cüzdanında tutmalarına gerek kalmadan Bitcoin’e erişmelerini sağlayacaktır.

kripto

ETF’lerin onaylarının ardından BTC’nin benimsenmesinin artacağı düşünülüyor. Analistler, SEC onayı sonrası BTC ETF pazarının zaman içinde büyük paraların aktarımının yapılarak pazarın büyüyeceğini ve 100 milyar dolara çıkacağını düşünüyor Buna karşın analiz firması Galaxy raporuna göre spot Bitcoin ETF ürünlerine girişlerin ilk yıl 14 milyar dolardan üç yıl içinde 39 milyar dolara çıkabileceğini tahmin ediyor.

Genel olarak SEC’in ETF onaylarına dair piyasada iyimser bir hava var. Birçok ünlü yatırımcı EFT onayı ihtimalinin yüzde 90’in üzerinde olduğunu düşünüyor. Buna karşın tam aksine bir ret haberine de olası bakan analistler var. Bloomberg’e demeç veren BitGo CEO’su Mike Belshe, iyimserliğini korumasına rağmen SEC’ten ret almanın muhtemel olduğunu dile getirdi.

ETF onayları ile birlikte yükselecek olan bir token: BTCETF Token

SEC’den gelmesi beklenen muhtemel haber akışına bağlı olarak geliştirilen Bitcoin ETF token, BTC ETF’leri onaylandıkça sahiplerini ödüllendiren bir sisteme sahip. Piyasaya bir ERC-20 tokeni olarak çıkan bu token, ön satışlarda BTCETF belirteci ile satın alınabiliyor. Bitcoin ETF’leri onaylandıkça ödül veren bu proje, satın al ve stake et yöntemiyle ödül oranını arttırıyor. Bunun aynında merkezsiz finans sistemi olan DEX’te listelendikten sonra BTCETF token arzı sistematik bir şekilde yakılacak. Böylece yüzde 25’inin piyasadan kaldırılması amaçlanan BTCETF tokenin ardından yükselmesi bekleniyor.

Dijital varlığın şu anda yüzde 40’lik bir kısmı yatırımcıya açıldı ve BTCETF tokenin satış öncesi başlangıç fiyatı ise 0,0064 dolara yükseldi. Aralık ayının başı itibariyle 3,200 milyon doların üzerinde bağış toplayan proje, düşük fiyattan yatırımcıyı bekliyor. ETF’lerin onayından önce alıcıya sunulan token, BTC rallisi öncesinde yüksek kârlı projelerden biri olarak değerlendirebilir.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

2. Yaklaşan Bitcoin yarılanması neden önemli ve rallinin devam etmesini sağlayacak mi?

2024 yılının Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanması kısaca, Bitcoin madencilerinin kripto para birimini başarılı bir şekilde kazdıkları için aldıkları ödülleri yarıya indiren bir olaydır.

Şimdiden piyasada en çok beklenen olaylardan biri olan halving, dolaşımdaki BTC sayısını azaltacak ve bu durum fiyatla ters orantılı bir tepki verecek. Piyasada şu anda olan Bitcoin arzı sınırlıdır ve daha fazla Bitcoin dolaşıma girdikçe madencilik yapmayı zorlaştırıyor. Bitcoin madencileri ise bir bloğu başarıyla kazdıklarında ödüllendirilir. Ödülün yarıya düşmesi ile dolaşımdaki Bitcoin sayısı azalacak ve fiyatın yükselecek.

Kripto piyasasının patlama ve çöküş döngüleri genellikle Bitcoin yarılanma olayı etrafında gelişti. Her 4 yılda bir gerçekleşen bu yarılama olayı, kripto varlık yöneticisi Grayscale’in bir raporuna göre, geçmişte olduğundan daha etkili olacak. Bunun nedeni ise büyük ölçüde uzun süreler boyunca elde BTC tutan kuruluşlar tarafından BTC arzının mevcut dağılımıdır. Ayrıca Grayscale raporu; Bitcoin’in sahiplik dinamiklerinin, gelişen küresel politikalar ve düzenlemeler gibi makro olayların yanı sıra 2024 Bitcoin yarılanması gibi kripto piyasası gelişmelerinin etkisini giderek artırabileceğini öngördüğünü belirtti.

Yarılanma olayıyla madenciler için Bitcoin cinsinden kesintiye rağmen Phil Harvey gibi analistlere göre spot Bitcoin ETF’sinin onaylanmaması hâlinde bile madencilik endüstrisi iyi seyredecek. Çünkü son teknoloji enerji üretimiyle donatılmış madenciler için mevcut gelir ölçümleri, mevcut durumu devam ettirerek yüksek kârlar getirmeye devam edecek. Bununla birlikte güvenli bir seçenek olarak ele alınan BTC madenciliği için birçok alternatif proje de bulunuyor. Bunlardan biri olan Bitcoin Minetrix, sıradan yatırımcının madencilik fırsatlarından yararlanması için geliştirildi.

Bitcoin madenciliğini kolaylaştıran güvenli bir seçenek: Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Güncel verilere göre yeni gelişmeler ile büyümeyi sürdürecek olan BTCMTX, ilk piyasaya çıktığında 0,011 dolar gibi düşük bir fiyatla alıcıya sunuldu. Şu anda 0,012 dolardan satılan BTCMTX, sıradan insanların minimum teknik bilgiyle merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasına imkân veriyor. Ayrıca güvenli, şeffaf ve bağımsız bir tercih olarak yatırımcıların ilgisini çeken Bitcoin Minetrix; üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırıyor. BTCMTX token almak için ise ETH ve USDT seçeneklerinin yanında kart ile de alım yapmak mümkün oluyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

Ayrıca sıradan madencilik yöntemlerinden çevresel duyarlılığı ile ayrılan BTCMTX projesi, yaygın olarak görülen aşırı ısı ve gürültü dezavantajlarından kullanıcıyı kurtarıyor. Ön satışlara başladığından bu yana X platformunda 5.072.000 dolar birikim toplandığını açıklayan Bitcoin Minetrix’in, BTC ile yüksek bir korelasyona sahip olduğu için 2024 yılında BTC yarılanması gibi önemli olayların etkisiyle daha fazla ilgi çekeceği tahmin ediliyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

investopedia


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin