2020’nin son bölümünde Bitcoin fiyatı patlama yaşayabilir mi?
2020’nin son bölümünde Bitcoin fiyatı patlama yaşayabilir mi?

2020’nin son bölümünde Bitcoin fiyatı patlama yaşayabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı 2020 zirvesini takiben son altı haftadır boğa yönünde değil. Ancak makroekonomik ve politik faktörler yıl sonuna doğru yeniden canlanmaya neden olabilir.

Bitcoin son üç haftadır 10.000 doları koruyor

Eylül ayının ilk bölümündeki keskin düşüşten bu yana Bitcoin, 10.000 dolar seviyesinde göreceli bir istikrar buldu ve son üç haftadır buralarda. Yatırımcılar ve analistler, yaklaşan ABD seçimlerinin BTC fiyatları üzerinde herhangi bir etkisi olup olmayacağını belirlemek için uzun vadeli tablolara bakıyorlar.

Kasım ayında başkanlığı kimin kazanacağına bakılmaksızın devam etmesi muhtemel olan para ve maliye politikaları da dahil olmak üzere oyunda başka faktörler de var gibi görünüyor.

Dijital varlık yöneticisi Charles Edwards, Bitcoin için uzun vadeli grafiği ele aldı ve son on yıldaki önceki ABD seçim dönemlerini inceledi. Kendisi ABD seçimlerinden önceki üç ayın geçmişte Bitcoin için “sert” geçtiğini gözlemledi.

Bitcoin, bu yıl Ağustos ayı ortasında 12.200 dolarlık bir fiyat zirvesine ulaştı ve seçime kadar geçen üç ay boyunca 10.000 doların biraz altına düştü ve henüz Ekim ayına bile gelmedik.

Uzmanların görüşüne göre tarih kendini tekrarlarsa Bitcoin fiyatı, yıl sonunda veya 2021’in başlarında açıkça tanımlanmış bir boğa koşusuna girmeden önce, bu yılın geri kalanında büyük olasılıkla değişken kalabilir.

Seçim sonrasında dolar zayıflayabilir

Ekonomist ve trader Alex Krüger, hem hisse senetleri hem de kripto varlıkları olan piyasaların daha büyük bir trendde bir duraklama yaşadığını belirtti. Seçim korkularının ve para politikası sıkıntılarının yatırımcıları gerginleştirdiğini ekledi:

Parasal ve mali genişleme seçimlerden sonra büyük olasılıkla yeniden başlayacak. Seçim sonrası devam eden dolar zayıflığı bu nedenle beklenen bi durum.

Bu yılın büyük bir kısmında Bitcoin fiyatları hisse senedi piyasalarıyla yüksek oranda ilişkilendirildi ancak bir analist bu cephede işlerin yakında değişeceğini düşünüyor. Şu anda meşhur olan stok-akış fiyat tahmin modelinin yaratıcısı Willy Woo, Bitcoin’in yakında içsel benimseme s-eğrisine bağlı olarak geleneksel pazarlardan ayrışacağını düşünüyor.

Kıtlık kavramı nihayet perakende yatırımcılarla devreye girdiğinde ve benimsenme arttığında daha fazla benimsemenin itici güçleri olacak. Merkez bankalarının borçlarını düşürmek için çabalaması ve itibari para birimlerinin küresel olarak değerinin düşürülmesi önermesi de var. Bu aynı zamanda, Bitcoin’in şekillendirdiği güvenli limanlara yatırım yapılmasını sağlayabilir.

Bu arada kripto ETP hacmi büyük bir düşüş yaşadı. Sebebini ve olası sonuçlarını öğrenmek isterseniz buradaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin