2019 yılındaki tüm Ethereum güncellemeleri
2019 yılındaki tüm Ethereum güncellemeleri

2019 için tüm Ethereum güncellemeleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un bir sonraki ağ yükseltmesi üzerinde anlaşmaya varıldı ve geliştiriciler ağ yükseltmesini Ethereum’un geleceğine taşıyorlar. Ethereum’un Constantinople güncellemesi, Ocak ayı ortasında 7.080.000 blokta geliştiriciler tarafından etkinleştirilecek. Hard fork beş farklı Ethereum iyileştirme önerisini hayata geçirecek. Bu teklifler arasında blok ödülünün ikiden ikiye indirilmesi ve zorluk bombalarının geciktirilmesi yer alıyor. Aynı zamanda, hard fork tarihinin kararlaştırıldığı aynı toplantıda, Ethereum ASIC’i dirençli hale getirildi. Tüm bu haberler, Ethereum 1x ile ilgili ilanlardan sadece birkaç gün sonra geliyor. İşte sizler için derlediğimiz 2019 yılındaki tüm Ethereum güncellemeleri…

İşte 2019 yılındaki tüm Ethereum güncellemeleri

Ethereum 1x

Ethereum 1x temel olarak Haziran 2019’da devreye girebilecek geniş bir yelpazede farklı tekliflerden oluşuyor. Bu tekliflerden bazıları, akıllı sözleşme verilerini zincirde depolayan kullanıcılara bir ücret ödemeyi veya akıllı sözleşme verilerini saklamayı ve hatta Ethereum Blockchain’de depolanan eski bilgileri arşivlemeyi bile sunuyor. Bütün bunlar Ethereum’u biraz daha hafif hale getirdi.

Ewasm Sanal Makinesi

Ewasm, akıllı sözleşme kodunu işlemeye odaklanan ve Ethereum sanal makinesinde çalışacak şekilde optimize edilecek ortak akıllı sözleşmelerin kolay dağıtımına olanak tanıyan yeni bir sanal makine. Tüm bu güncellemeler, birlikte birleştirildiğinde Blockchain’de önemli bir artış olması bekleniyor. Ancak bunların hepsi sadece 2020’de gerçekleşecek olan Ethereum 2.0’a giden yolda adım adım ilerliyor.

Ethereum 2.0

Ethereum 2.0, Ethereum’un çalışma modelini Proof of Stake’ten Proof of Work’e değiştirecek. Ethereum 2.0, Sharting’i uygulayacak ve Ethereum’un gelmekte olan Dapps için ölçeklenmesine izin veren, tamamen güncellenmiş bir Ethereum Virtual Machine’i destekleyecek. Şu anda, Ethereum’un geleceğini inşa etmek için çalışan sekiz farklı ekip var.

Ethereum gerçek bir değer inşa edebilecek ve sadece birkaç kullanıcısı olan Dapps ile bir ICO motoru olmaktan çıkacak. Her ne kadar Vitalik Buterin ve ekibi bunu gerçeğe dönüştürmek için çok çalışsa da TRON gibi başka projeler de Ethereum’dan önce bunu yapmak için çalışıyor.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin