2017’de çıkan bu altcoin'in fiyatı 24 saatte iki katına yükseldi!
2017’de çıkan bu altcoin'in fiyatı 24 saatte iki katına yükseldi!

2017’de çıkan bu altcoin’in fiyatı 24 saatte iki katına yükseldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017’de kripto para alanında olanlar “Aelf” adını mutlaka duymuştur. Bu kripto para 2018’in başlarında zirve görerek 600 milyon doları aşan bir piyasa değerine ulaşmıştı. O dönem coin oldukça dikkat çekiyordu.

Ancak o zamandan beri, o zamanlarda başlatılan diğer Blockchain projelerinin çoğu gibi, düşüş gösteren makro eğilimler nedeniyle unutuldu. En azından düne kadar…

Aelf son 24 saatte yüzde 100 değer kazandı

Son 24 saatte, Aelf’in ELF tokeninin fiyatı %50’nin üzerinde yükseldi. Hatta günlük kazançlar bir noktada %150’ye ulaştı. Bu performansla ELF; Bitcoin, Ethereum ve diğer önde gelen kripto para birimlerini geride bırakmayı başardı.

12 Eylül Aelf fiyat grafiği
12 Eylül Aelf fiyat grafiği

Yükseliş neyden kaynaklanıyor?

Peki kripto para birimin bu kadar zaman sonra niye sert yükseldi?

Muhtemelen ELF’deki çoğu yatırımcının haberi olmayan Aelf ekibi, son birkaç gündür tartışmalı merkezsiz borsa SushiSwap’in 9 Eylül’de SashimiSwap’in lansmanıyla sonuçlanan bir çatal üzerinde çalışıyor.

Belgelere göre SashimiSwap, ilk olarak Uniswap tarafından uygulamaya konulan otomatik piyasa yapıcı (AMM) modelini benimseyen “Aelf tarafından geliştirilen yeni bir SushiSwap projesi”.

SushiSwap ve diğer Ethereum tabanlı projelerde olduğu gibi SashimiSwap, kullanıcıların belirli dijital varlıkları platformun yerel tokeninin düzenli bir girişi karşılığında koyduğu bir yield farming fırsatı sunuyor. SashimiSwap halihazırda milyonlarca piyasa değerine sahip olan SASHIMI’nin de sahibi konumunda.

Bu ürünün lansmanının ELF’yi etkilemesinin iki nedeni var:

Birincisi, SashimiSwap yakında, dünyanın önde gelen otomatik ticaret platformu olmayı ve Uniswap’tan daha verimli, kullanışlı ve güvenli bir DeFi ürünü sunmayı hedefleyen Aelf tabanlı merkezsiz bir borsa olan AESwap ile entegre olacak. AESwap, Aelf’in ilk DeFi projesi.

İkincisi ise Aelf’in geliştiricileri, ELF/SASHIMI likidite tokenlerini yatıran kullanıcılar için yüksek ödülleri olan bir yield farming havuzu içeriyor. Bu, ELF’ye olan talebi büyük ölçüde artırdı ve kullanıcılar, bu özel havuzda sunulan yüksek getirilere inanılmaz ilgi gösteriyor. En iyi DeFi kripto paraları projenin yayımlanmasından 12 saat sonra yüzde 20-30 oranında arttı ve Yam ile daha büyük ölçekte kripto para birimlerinin fiyatı üzerinde de yield farming etkisini gördük.

Diğer SushiSwap çatallarına ne oldu?

Şu anda SashimiSwap’in kaderinin ne olduğu belirsiz olsa da birçok SushiSwap fork’unun başına neler geldiğine kısaca bakabiliriz.

1- Uniswap’e rakip olmayı vaat eden HotdogSwap, artık temelde hiçbir değeri olmayan bir coin’e sahip. Proje, sosyal kanallarında da artık aktif değil ve görünüşe göre çoktan öldü.

2- SpringrollSwap, diğer çatallarla birlikte, sermaye bu projeleri sürdüremediği için başarısız oldu.

3- Aelf, diğer ayarlamalarla birlikte SashimiSwap’i AESwap’taki entegrasyonu ile farklılaştırmaya çalışıyor. Ancak bunun verimli bir formül olup olmayacağı henüz belli değil.

Bu arada ETH 2.0 çıkış tarihi ile ilgili yepyeni bir açıklama geldi. Detayları buradan okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin