2017 yılında yaşanan senaryo 2021 yılı Bitcoin için geçerli olacak mı?
2017 yılında yaşanan senaryo 2021 yılı Bitcoin için geçerli olacak mı?

2017 yılında yaşanan senaryo 2021 yılı Bitcoin için geçerli olacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın lider kripto para birimi, Kasım ayının 3. haftasında büyük bir çöküş yaşadı. Geçtiğimiz haftaya ATH ile  damga vuran Bitcoin, o günden bu yana ciddi geri çekilme yaşadı. %15 kayıp yaşayan BTC, 60.000 doların altına kadar sarktı. Ancak 2021 yılı Bitcoin senaryosu ise 2017’ye yeşil ışık mı yakıyor?

Geçtiğimiz haftadan bu yana piyasalar bir düşüş trendi içine girdi. Ana trend yükseliş olarak kalsa da kısa süreli bir düşüş kanalı içindeyiz. Altcoinlerin daha fazla zararı hissetmesiyle birlikte piyasa değeri kan kaybetti. Bitcoin para biriminde günlük kapanışlar kritik yerde gelmesiyle belirsizlik devam ediyor.

Altcoinler, Bitcoin’in yapacağı hareketleri izliyor. Bu nedenle BTC’nin ne yapacağı merak ediliyor. Günlük Bitcoin’e baktığımızda psikolojik seviye olan 60K üzerinde bir kapanış geldi. Bu bölgeye boğaların savunması önemli. Ancak gün içinde dün olduğu gibi 59.000 dolara kadar inebiliyor. 2021 yılı Bitcoin için genel manada iyi geçiyor. Fakat yükseliş formasyonunun devam edebilmesi için 60K destek seviyesini bırakmaması gerekiyor.

2017 yılındaki senaryo gerçekleşecek mi?

Piyasalarda genellikle tarih tekerrür eder. Daha önce yaşanılan grafikler zamanla tekrarlanır. Bitcoin için bu durum yine geçerli olabilir. Lider kripto para biriminde 2017/2021 senesi karşılaştırılıyor. Aynı hareketlere benzer bir yapı oluşuyor.

Bitcoin para biriminde en dikkat çeken detay RSI ve 1 günlük grafik. 2017 yılında siyah yay Kasım ayında test edildikten sonra sıçrayış yaşamış. 2021 yılında aynı formasyonun içinde olduğunu görebiliyoruz. Halen boğa sezonunda yer almamızla beraber piyasanın 100K beklentisi gerçekleşebilir. 2017 yılına göre ciddi hacim artışı Bitcoin’i daha üst sıralara çıkarabilir. Uzman ve analistler boğa sezonunun 2022 yılına kadar sarkacağını da düşünüyor.

Mevcut Bitcoin fiyat hareketi ile Göreceli Güç Endeksi arasında bir yapı var. Piyasa değerine göre BTC burada tutunabilir. Buradan yeni zirvelere sıçrayabilirse, bir yükseliş farklılığı bina parabolünü onaylayacak ve devam ettirecektir. 

Aynı davranışın 4 sene önce ortaya çıktığı görülüyor. 2017 ve 2021 yılında arada sadece 4 gün fark var. Her iki dönemde de yeni zirveler yaptıktan sonra, Bitcoin Kasım ayı ortasında bir düzeltme yaptı. Fiyat hareketi, dramatik bir şekilde aynı fraktalı takip edebilir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin