2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik:
2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik: "Rekor geliyor" iddiası!

2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik: “Rekor geliyor” iddiası!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yılın başında çok büyük bir heyecan dalgasına sebep olan Bitcoin halving, koronavirüs pandemisinin patlak vermesiyle beklenen etkiyi gösterememişti. Ancak teknik açıdan kripto paranın daha fazla güç göstermesi için bu olayın katalizör görevi gördüğü aşikar. Veriler, 2016’daki Bitcoin halving sonrası süreç ile 2020’nin büyük bir benzerlik gösterdiğini ortaya koydu.

2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik

2020 halving’in gerçekleştiği dönemde Bitcoin fiyatı durgunlaşırken boğalar ve ayılar 9.000 ila 10.000 dolar arasındaki alanda çıkmaza girdi. BTC son dönemde tarihsel olarak rekor düşük volatilite gösterse de bu daha önce görülmemiş bir şey değil. Veriler 2016’da da benzer bir eğilimin görüldüğünü gösteriyor. Öyle ki BTC’nin o dönem yükseliş eğilimine girmesi 1 yıl sürmüştü.

2016’da bu yatay ticaret sonucunda Bitcoin, sonrasında yüzde 40 artması başarmıştı. Sonrasında ise malum 20.000 dolar zirvesine yürümüştü. 

Messari araştırmacısı Jack Purdy, kaleme aldığı son yazıda bu konuya değinirken 2016 ile bu yılı kıyasladığı bir grafik paylaştı.

Bloomberg: “Fiyat bu yıl rekor kırabilir.”

Bloomberg’in hazırladığı kripto görünüm raporunun haziran sayısında da, araştırmacılar 2016 halving’den sonraki fiyat eylemi ile şu anda görülen arasında çarpıcı benzerliklere dikkat çekti.

Araştıracılar bu benzerliklerin, Bitcoin fiyatını bu yıl sonuna kadar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştırabileceğini söylüyor.

2014’te %60’lık düşüşün ardından, 2016 sonuna kadar kripto 2013 zirvesiyle aynı noktaya geldi. Dört yıl ileri gittiğimizde, 2018’deki neredeyse %75’lik düşüşün ardından ikinci yıl, Bitcoin, 2016’nın trendini takip ederse, bu yıl rekor 20.000 dolar civarında olacak.

Bu arada son günlerin yükselen yıldızı Dogecoin için bugün hazırladığımız analizi buradan okuyabilirsiniz.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin