Analist önce uyardı sonra müjde verdi: “Bitcoin grafiğindeki düzeltme sona ermemiş olabilir!”
Analist önce uyardı sonra müjde verdi: “Bitcoin grafiğindeki düzeltme sona ermemiş olabilir!”

2015 ve 2017 boğa koşularını başlatan Bitcoin metriği yeniden zirvede!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son iki aydır oldukça dar bir aralıkta işlem gören Bitcoin, 27 Haziran’da yaşadığı düşüşle yatırımcıların kolaylıkla korkuya kapılmasına sebep oldu. Bununla birlikte bazı Blockchain metrikleri, bir sonraki boğa koşusunun başlangıç tarihinin pek de uzak olmayabileceğini gösteriyor.

Bir yıldır hareket ettirilmeyen Bitcoin miktarı yüzde 62 ile rekor kırdı

Blockchain analisti Phillip Swift tarafından aktarılan bilgiye göre bir yıldan fazla bir süre içinde hareket etmeyen dolaşımdaki BTC yüzdesi, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %62’ye ulaştı.

Bir yıldır tutulan Bitcoin miktarı tüm zamanlar zirvesinde! %62’si en az bir yıldır hiç hareket etmedi. Bu tür yüksek HODL seviyeleri, önceki Bitcoin boğa koşularının başında da mevcuttu.

Yüksek seviyelere ulaşan bu metrik, önceki boğa koşusunun başlangıcını belirlediğinden önemli kabul ediliyor. Bitcoin 2016’nın başında yaklaşık 500 dolardan işlem görürken bir yıllık HODL metriği, 20.000 dolarlık rekordan hemen önce %61’e gelmişti.

Glassnode’un baş teknik sorumlusu Rafael Schultze-Kraft, “HODLing”in bu eğilimini destekleyen isimler arasında.

BTC fiyatını yükseltmesi beklenen üç gösterge

Ünlü analist, Bitcoin yatırımcılarının satış yapmaktan ziyade “HODLing” yaptığını gösteren diğer sinyallerin bir arada olduğunu gözlemledi. “HODL Wave” göstergesi ile birlikte Schultze-Kraft aşağıdakileri ortaya çıkardı:

1- Borsa cüzdanlarında tutulan BTC miktarı son birkaç yılda önemli ölçüde düştü.

2- Kripto paraların en son taşınmasından bu yana geçen Bitcoin hacmi ile gün sayısının çarpımı sonucunda elde edilen veri azalıyor ve 2016’dan bu yana en düşük seviyesinde. Bu, daha uzun vadeli sahiplerin varlığını gösteriyor.

3- HODLer kabul edilen adresler kripto paralarını satmıyor, pozisyon alıyor. Glassnode verileri, 2020’nin %90’ında HODLerların birikim yaptığını gösteriyor.

Bu arada bir kripto para balinası yaklaşık 1 milyar dolarlık Bitcoin taşıyarak dikkatleri üzerinde topladı. Detaylar için buradaki haberimize göz atabilirsiniz.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin