20 yaşındaki trader intihar etti: Hesabı 730 bin dolar eksi bakiye vermişti.
20 yaşındaki trader intihar etti: Hesabı 730 bin dolar eksi bakiye vermişti.

20 yaşındaki trader intihar etti: Hesabı 730 bin dolar eksi bakiye vermişti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler kripto para alım satım platformu Robinhood üzerinden ticaret yapan 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisinin intihar ettiği öğrenildi. Genç trader trajik ölümüyle kripto para dünyasını yasa boğarken Binance CEO’su CZ, konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Gencin intihar sebebi olarak hesabındaki 730 bin dolarlık eksi bakiye gösteriliyor.

Genç trader kaldıraç kullandı, borcu katlandı

12 Haziran 2020 tarihinde, Nebraska Üniversitesinde öğrenim gören 20 yaşındaki Alex Kearns’ın intihar ettiği öğrenildi. Ebeveynleri gencin bilgisayarında bir not bulduğunu ifade etti. Notta yazanlar şöyleydi: “Geliri olmayan 20 yaşında bir çocuk, nasıl milyonlarca dolar değerinde kaldıraç elde edebilir?”

Alex Kearns

Kearns, birçok insanın aksine, COVID-19 salgını sırasında hisse senedi alım satımına başladı. Kearns Robinhood adlı popüler perakende ticaret uygulamasıyla sektöre adım attı.

Koronavirüs döneminde pek çok kişi trade yapmaya başladı

Hikaye ilk önce Kearns’ın kuzeni Bill Brewster tarafından ortaya çıkarıldı. Brewster, Alexander’ın “yatırım yapmakla ilgilendiğini”, bir Robinhood hesabı açtığını ve piyasaların “tadını çıkarmaya başladığını” söyledi. Kuzeninin iddiasına göre Alex, böylece opsiyon alım satımına başladı, sonrasında ipin ucunu kaçırdı hesabı 700 bin dolardan fazla eksi bakiye verdi. Duygusal stresi ise intihar etmesine sebep oldu.

Salgın pek çok insan için bol miktarda mali soruna neden oldu. Milyonlarca kişiye istihdam sağlayan çeşitli endüstriler geçici olarak durduruldu. Böyle bir durumda, gerekli deneyime sahip olmayan birisinin, özellikle Robinhood gibi uygulamalar aracılığıyla neden hisse senedi ve opsiyon ticareti yapmayı tercih ettiğini anlamak zor değil.

Daha önce ticaret konusunda çok az deneyimi olan ya da hiç deneyimi olmayan kişilerin mutlaka beraberinde gelen stresle başa çıkma yeteneği de henüz gelişmemiş olabiliyor. Zira piyasalar her zaman yeşili göstermiyor, bu sebeple deneyimsiz pek çok trader başarısız oluyor.

Hisse senetleri birkaç aydır hayli oynak

Eski pazarlar geleneksel olarak kripto para birimlerine kıyasla daha az oynak olsa da son birkaç aydır durum böyle değildi. Kaldıraçlı pozisyonlar bu riskin katlanmasına sebep olabiliyor.

Gerçek şu ki, ticaret platformları insanları yüksek kaldıraçlı ticaretin tehlikeleri konusunda uyarma kapasitelerine sahip ve birçoğu bunu yapıyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada buna değindi.

Üst üste kaybeden bir trader Binance tarafından yasaklanıyor

Kearns’ın hikayesinden söz eden CZ şunları söyledi:

Bu gerçekten üzücü bir hikaye. Binance muhtemelen ürünlerinde Sorumlu Ticaret özelliklerini uygulayan ilk kripto borsalarından biridir.

Binance, Bağımlılık Karşıtı Bildirim ismi verilen bir uyarı mekanizmasına sahip. Üst üste çoğu pozisyonunda kayıp yaşayan bir trader, belli bir süreliğine platformdan yasaklanıyor. 

Bu arada dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Ubisoft, Ethereum tabanlı bir oyun çıkardı. Oyundan gelen kâr ile UNICEF’in desteklediği projelere yardım yapılacak. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin