BTC yeni rekorunu kırmaya ne kadar yakın? 5 Haziran Bitcoin analizi
BTC yeni rekorunu kırmaya ne kadar yakın? 5 Haziran Bitcoin analizi

20 Kasım Bitcoin analizi: BTC ağır kayıplar veriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

20 Kasım Bitcoin fiyatı bir gecede yüzde 15 oranında düşüş yaşayarak piyasayı şok etti. Sabah saatlerinde takip ettiğimiz BTC fiyatının 4.780 dolar civarlarında olduğunu görüyoruz.

Aşağı yönlü düşüş tüm hızıyla devam ederken, piyasaya hakim olan kripto parada yüksek hacimli işlemlerin olduğunu görüyoruz. Bu yüksek hacmin neredeyse tamamı satış yönünde.

Asya işlem saatlerinde satışların hızlanması ile 1 haftalık periyotta 6.500 dolarlık fiyatından yaklaşık yüzde 26,5 oranında değer kaybetti. Ayrıca düşüşün başladığı tarih olan 14 Kasım tarihinin tüm piyasayı etkileyen Bitcoin Cash hard forku arifesinde başlaması dikkat çekici bir nokta olarak duruyor.

Bitcoin “Black Friday”e mi hazırlanıyor?!

Hard fork süreci 15 Kasım tarihinde gerçekleşse de hash power savaşlarının devam etmesi piyasayı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu durumun sonuçlanması ve normale girmesi başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto piyasasının yaşadığı bu depremin durmasına neden olabilir.

Diğer yandan kripto para piyasalarında yaşanan genel düşüşü dünya genelindeki faiz artışlarına da bağlayabiliriz. Geleneksel finans piyasalarının da olumsuz etkilendiği bu genel faiz artışından hisse senetlerinin de olumsuz etkilendiği biliniyor.

Faiz getirilerin yükseldiği bir ortamda daha garanti kazançlar elde etme eğiliminde olan yatırımcıların kripto para piyasası gibi riskli ortamdan çıkıp bu tür bir yatırım kararı almış olma ihtimalleri piyasayı bu denli aşağı çekmiş olabilir.

Öte yandan bugün gündeme gelen haberlerde Fed’in faiz artırımlarını yavaşlatacağına yönelik söylentiler ile doların önemli paralar karşısında değer kaybı yaşamaya başladığı yönünde gelişmeler var. Bu durum kademeli olarak kripto para piyasalarına etki ederse en azından piyasanın düşüş eğiliminde bir azalma görülebilir.

20 Kasım Bitcoin teknik göstergeleri

Oluşan panik havası ile gerçekleşen satışlardan dolayı tüm önemli göstergeler satış yönlü hareket ediyor. Geçen hafta başlayan satışlar ile MACD histogramı -91 seviyesinden dönmüştü. Benzer karakterde bir düşüş ile karşı karşıya kaldığımızdan dolayı Bitcoin’de bu MACD seviyelerinde bir dip görülebilir.

Stokastik osilatör ise aşırı satım bölgesinde olup bu bölgeden çıkma girişimi Bitcoin için geri dönüş hamlesine denk gelebilir. Bundan dolayı alınabilecek pozisyonlarda stokastik dikkatle takip edilmelidir. RSI ve CCI göstergeleri ise aşırı satış yönünde negatif görünümde devam ediyorlar.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin