20.000 mağaza daha Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlıyor!
20.000 mağaza daha Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlıyor!

20.000 mağaza daha Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haziran ayında Venezuela’da yaklaşık 20.000 mağaza, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini ödeme aracı olarak kabul etmeye başlıyor.

Cryptobuyer ile Venezuela’nın ünlü ödeme çözümü şirketi Mega Store arasında imzalanan bir iş birliği anlaşması uyarınca Venezuela’da bulunan yaklaşık 20.000 mağaza önümüzdeki ay kripto para birimlerini bir ödeme yöntemi olarak kabul edecek.

Ortaklık, her iki firmanın Bitcoin, Dash, Ethereum ve diğer kripto paralarını Güney Amerika ülkesindeki perakende zincirlerine entegre etmesini sağlayacak.

Venezuela Bitcoin ve kripto para sektörü için önemli bir ülke

Güney Amerika ülkeleri zamanla güçsüzleşen yerel fiat para birimlerine bir alternatif aradıklarından, Bitcoin ve diğer kripto paraların Venezuela’da gelişme göstermesi su götürmez bir gerçek. Ülke şu anda zorlu ABD yaptırımlarından muzdarip ve ekonomisi üzerindeki ticaret kısıtlama tehlikelerini önlemek için kripto paralardan faydalanmak istiyor.

Venezuelalılar bir ödeme yönteminin yanı sıra vergileri atlatmak ve gelirlerini gizlemek için de kripto para birimlerine ilgi gösteriyor. Kripto paraları perakende pazarlarda ödeme aracı olarak kullanma fırsatı ile artık ülke vatandaşları BTC’lerini ürün satın almak için fiat’a dönüştürmek zorunda kalmayacak. Bu durumun kripto para kabulünün geliştirilmesine yardımcı olacağı ifade ediliyor.

Başkan Maduro kripto paraları savunuyor

ABD’nin ekonomik yaptırımları sonucunda ülke ekonomisinin daha da kötüleşmesinden bu yana kripto paraların güçlü bir savunucusu olduğu bilinen Venezuela Başkanı Nicolas Maduro, ülkede Petro adlı ilk devlet destekli kripto parayı piyasaya sürdü.

Koronavirüs salgını sebebiyle bankaların kapatılması, ülkede kripto paraların yaygınlaşmasını sağlayan bir diğer güçlü unsur olarak görülüyor.

cryptopolitan

Bomba iddia: “Altın mülkiyeti yasaklanabilir!” Bitcoin için anlamı ne?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin