BTC yeni rekorunu kırmaya ne kadar yakın? 5 Haziran Bitcoin analizi
BTC yeni rekorunu kırmaya ne kadar yakın? 5 Haziran Bitcoin analizi

2 Nisan Bitcoin analizi: BTC boğaları geri mi döndü, yoksa bu bir tuzak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin dünden beri destek hattını tuttu ve sadece birkaç saat içinde 600 dolar değer kazandı. Dün simetrik üçgen paterni azalan trend çizgisinde bozulmak üzereydi.

Üçgen oluşumu bozuldu ama bu boğaların lehine oldu. Bu haberin yazıldığı esnada BTC 6.800 – 6.900 dolar arasındaki direnç alanına ulaştı ve şimdi 6.600 dolar dirençli destek hattının üzerinde işlem görüyor.

Bu boğaların geri döndüğü anlamına mı geliyor?

Bunu söylemek için çok erken. Aşağıdaki grafiklere baktığımızda, yukarı yönlü eğilimi açıkça görebiliyoruz ancak tam anlamıyla “yükseliyor” diyebilmek için 7 bin doları kırması şart. Bir hatırlatma olarak, 12 Mart’taki ölümcül düşüşten bu yana kaydedilen en yüksek değer 20 Mart’ta Bitstamp’ta görülen 7.139 dolardı.

Bitcoin fiyatındaki artışa rağmen, altcoinler şu anda geride kaldı ve bu partide yer almıyor.

  • Toplam piyasa değeri: 186,4 milyar dolar
  • Bitcoin piyasa değeri: 121,7 milyar dolar
  • BTC egemenlik endeksi: %65,3

Bitcoin için teknik göstergeler ne söylüyor?

Destek ve direnç seviyeleri

Patlamanın ardından Bitcoin 6.800 dolarlık dirence ulaşana kadar yükseldi. Bu fiyat alanı ilk direnç seviyesi.

Bir kırılma durumunda, bir sonraki hedefin 7.000 ve 7.200 dolar olmasını bekleyebiliriz (20 Mart zirvesi). 12 Mart’taki büyük düşüşten bu yana görülen en yüksek fiyatın üzerine çıkmak Bitcoin için çok olumlu bir işaret olabilir.

Gidişat aşağı yönlü gerçekleşirse ilk destek seviyesi 6.600 dolar. Eğer çöküş derinleşirse pembe ile işaretlenmiş 4 saatlik MA-50 hattı ve 6.300 – 6.400 dolar fiyat aralığına inebiliriz. Bunu 6.200 dolar takip ediyor.

RSI göstergesi

Dünkü patlamadan sonra RSI tekrar 48-50’lik kritik dirençle karşı karşıya. Bununla birlikte, yukarıda bir sonraki hareketi tetikleyebilecek yükseliş sapmasını zaten tespit ettik.

Ayrıca Stokastik RSI osilatörü tehlike bölgesinden bir yükseliş crossover’ı yaptı.

İşlem hacmi

Düşen hacim günlerinden sonra nihayet bazı fiyat hareketleri görüyoruz. Yukarıdakilere ek olarak, hacim mart ayının en yüksek günlerine kıyasla hâlâ önemli bir seviyede değil.

4 saatlik BTC grafiği

1 günlük BTC grafiği

Bu makale ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin