2 haftada yüzde 180 yükselen altcoin Bitcoin’i bile geride bıraktı!
2 haftada yüzde 180 yükselen altcoin Bitcoin’i bile geride bıraktı!

2 haftada yüzde 180 yükselen altcoin Bitcoin’i bile geride bıraktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Theta Network, kullanıcıların blok zincirini kullanarak e-sporlar gibi dijital içerikleri izlemelerini sağlayan bir protokol. Protokolün yerel tokeni THETA, son günlerde yeni fiyat zirvelerine yükselmeye devam eden Bitcoin’i (BTC) bile geride bıraktı. Altcoin 20 Aralık ve 2 Ocak arasında iki hafta içinde %180 artışla 0,867 dolardan 1,92 dolara yükseldi.

Tipik olarak, Blockchain protokollerinin yerel tokenları, yüksek profilli duyuruların ardından değerde artış eğiliminde olur.

Theta Network son duyurusuyla yükselişe geçti

Theta, 2021 baharında Theta Mainnet 3.0’ı tanıtma planlarını yayımladı. Protokol güncellemesi, ağın platformdaki diğer videoları görüntülemenin yanı sıra canlı video yakalamasına ve canlı akışı etkinleştirmesine izin veriyor.

Theta Mainnet 3.0’ın arkasındaki geliştirme ekibi, “EdgeCast” teknolojisinin merkezi bir sunucu olmadan canlı akışa izin vereceğini açıkladı. Ekip şöyle açıkladı:

Tamamen merkezsiz bu yeni teknoloji yığını, canlı video yakalama, gerçek zamanlı olarak dönüştürme, canlı akış video verilerini önbelleğe alma ve dünya çapındaki kullanıcılara aktarma yeteneği ekliyor. Tümü Theta’nın binlerce topluluk üyesi tarafından çalıştırılan P2P uç ağı üzerinden yapılıyor. Bu platformda merkezi bir sunucu veya hizmet kullanılmıyor.

Altcoin altyapısı nasıl çalışıyor?

Bu ana ağ sürümündeki iki ana bileşen, Elite Edge Nodes ve TFuel.

Basitçe söylemek gerekirse, Elite Edge Nodes internet bant genişliğini belirtiyor. Kullanıcılar, Theta blok zincirinin bir başka yerel tokeni olan Theta Fuel’i (Tfuel) stake ederek daha fazla Tfuel kazanabiliyorlar. Bu sürece çalışma süresi madenciliği deniyor.

Tfuel, 2019’da piyasaya sürüldüğünde mevcut Theta Token sahiplerine esas olarak airdrop yapıldı. Theta Token, blok zincirinin yönetim tokeni ve Theta fuel, protokolde işlem ücretlerini ödemek için kullanılan gaz tokeni.

Tfuel yakma mekanizması, protokoldeki ücretlerden alınan gelirlerle Tfuel arzını yaktığı için Tfuel arzını daha da azaltabiliyor.

Elite Edge Nodes ve Tfuel yakmanın kombinasyonu, Tfuel’i daha çekici hale getiriyor ve bu da doğal olarak Theta Token çevresindeki duyguyu güçlendiriyor.

19 Aralık’ta Theta, Theta Wallet Chrome uzantısını duyurdu. Bu, temelde kullanıcıların cüzdanı Metamask gibi Theta platformuyla etkileşime girerek kullanmalarına izin veriyor.

Bundan önce, 11 Aralık’ta Theta, ana ağda akıllı sözleşmeler yayımlayarak önemli bir protokol yükseltmesini tamamladı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin