Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

2 Ağustos kripto para piyasaları özeti ve Bitcoin’de son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2 Ağustos Cuma, Kripto para piyasaları yeni bir toparlanma çabası içinde. Kripto pazarının toplam değeri coinmarketcap verilerine göre 286 milyar dolara ulaşmış durumda. Son 24 saatlik ortalama işlem hacmi ise 50 milyar doların üzerine çıkarak, piyasa hareketliliğini yansıtıyor.

Piyasa değeri yüksek kripto paraların neredeyse tamamı pozitif bölgede seyrederken özellikle Tezos’un (XTZ) hızlı yükselişine devam ettiğini görüyoruz. XTZ son 24 saatte yüzde 13’lük bir getiri daha elde etti. Hareketin başladığı 30 Temmuz tarihinden beri ise yüzde 44 yakın önemli bir yükseliş kaydederek fiyatını 1 dolardan 1,44 dolara kadar çıkardı. Bugün Bitcoin’de de önemli hareketler görüyoruz. Lider kripto para günlük yüzde 5’in üzerinde sağlam bir yükseliş ile şu an 10.500 dolar bandına ulaşmış durumda.

2 Ağustos Bitcoin fiyat analizi

Temmuz ayının son günlerinde 9.400 dolar bandından yükseliş trendine başlayan Bitcoin, istikrarlı çıkışını devam ettiriyor. Bu yükseliş trendini 4 saatlik BTC/USD grafiğinde incelediğimizde 100 mumluk hareketli ortalama değeri, 9.900 dolar seviyelerinde bir miktar direnç ile karşılaştığını görüyoruz. Aynı zamanda bu seviye psikolojik nokta olan 10.000 dolara yakın olduğu için bu seviyede bir miktar yatay hareket gözlemlendi. Bundan dolayı olası bir düzeltme durumunda 10.000 dolar ciddi bir destek noktası olarak takip edilebilir.

Mevcut konumda ise BTC’nin önündeki en önemli direnç, yine 4 saatlik görünümde 200 mumluk hareketli ortalama gibi görünüyor. Şu an 10.650 dolar seviyesinde bulunan 200 mumluk hareketli ortalama, Bitcoin’in yükselişine devam etmesi konusunda belirleyici olacak.

Hafta sonu hareketlerinde 10.600 dolar direnci kararlı bir şekilde kırılırsa, önümüzdeki hafta için 11.000 doları gündeme alabiliriz. Ancak kısa vadeli görünümde teknik göstergelerin aşırı alım koşullarını göstermesi, bir düzeltme gelebileceği ihtimalini de artırıyor.

Mevcut durumdan gelebilecek bir düzeltmede 10.130 dolar ilk destek olarak takip edilecekken sırasıyla 10.000 dolar ve 9.870 dolar seviyeleri olağan düzeltme noktaları olarak takip edilebilir. Bu destek noktalarının altında bir günlük kapanış ise yükseliş trendini bozucu etki yapabilir.

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebooksayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin