14 Nisan Bitcoin analizi: BTC için muhtemel fiyat senaryoları
14 Nisan Bitcoin analizi: BTC için muhtemel fiyat senaryoları

19 Kasım Bitcoin fiyat analizi: BTC haftaya düşüşle başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

19 Kasım Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin haftaya 5.660 dolardan düşüş ile başladı.
  • Yazım esnasına kadar yüzde 3 düşüş gösteren Bitcoin sabah saatlerinde 5.460 doları gördü.
  • BTC/USD paritesi için 5.430 dolar kritik bir destek olarak görülüyor.

19 Kasım Bitcoin fiyat hareketleri

Son 3 gündür düşüş sonrası yatay görünüme geçen Bitcoin piyasası, ortalama 5.650 dolar civarında fiyat hareketleri gösteriyordu.

Yeni haftaya başlandığı saatlerde ise Bitcoin için gelen satışlar paritenin 5.430 dolar seviyesini yeniden denemesine neden oldu. Ardından gelen düşük alışlarla ise BTC/USD paritesinin yazım esnasında 5.450 dolar civarında seyrettiğini görüyoruz.

Son düşüşün dip seviyesi olan 5.430 dolar bu harekette en önemli nokta olarak izlenecektir. Fiyat düşüşünün ise bu noktayı iyi savunmasının kritik bir önemi bulunuyor. 5.430 doların altında bir fiyat kapanışı, Bitcoin’de 2018’in yeni diplerinin görülmesine neden olabilir.

Ayrıca Bitcoin’de görülen bu düşüş altcoinleri de olumsuz yönde etkileyip piyasanın aşağı çekilmesinde tetikleyici bir rol oynuyor.

İyimser tahminlerde ise 5.450 – 5.430 dolar bandına tutunabilecek olan bir Bitcoin, ilk etapta toparlanma hareketinin başlangıcı için 100 saatlik hareketli ortalama seviyesi 5.630 dolara ulaşması gerekir. Bu seviyenin geçilememesi ise Bitcoin’in yaklaşık 200 dolarlık bir bantta fiyat hareketleri göstermesine neden olabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik MACD göstergesinin son düşüş ile olumlu görünümünden negatif bölgeye doğru hareket ettiğini görüyoruz. MACD histogramının kırmızı dönmesi düşüşü hızlandırıcı bir etki gösterebilir.

Diğer yandan stokastik osilatörün aşırı alım bölgesindeki yatay görünümünden aşağı doğru dik bir iniş gösterdiğini görüyoruz. Aşırı satıma kadar uzun bir yolu olduğunu düşünürsek bu durum kayıpların artabileceği yönünde yorumlanabilir.

Ayrıca RSI ve CCI göstergelerinin oldukça düşük seviyelerde seyretmesi de diğer önemli göstergeleri destekliyor.

12 – 18 Kasım: Haftanın Bitcoin haberleri

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin