Flaş çöküş ve pump: Bitcoin 1 dolar, Ethereum 0,33 dolar ve EOS 100 dolardan ticaret yaptı!
Flaş çöküş ve pump: Bitcoin 1 dolar, Ethereum 0,33 dolar ve EOS 100 dolardan ticaret yaptı!

19 Aralık altcoin analizi: XRP, ETH, EOS, BCH

service service
Share

Share This Post

or copy the link

19 Aralık altcoin analizlerinde bugün ilk 10’da dikkat çeken XRP, ETH, EOS, BCH altcoinlerinin genel bir değerlendirmesini sizlerle paylaşıyoruz.

19 Aralık altcoin analizleri

XRP/USD

XRP dolar karşısında son 24 saatte yüzde 10’a yakın artış kaydetti. Böylece son 2 günü pozitifte kapatarak yeni güne de yükseliş ile başladı.

XRP dün 0,3380 dolar seviyesinde 4 saatlikte 200 HO direncinde bir süre oyalandıktan sonra bu noktadan teyit aldıktan sonra alıcı toplamaya devam etti. Ve hızlı yükselişi ile önemli bir bant aralığına girdi.

0,3650 – 0,4150 aralığında bulunan bu kritik direnç bölgesinin üst bandı aynı zamanda günlük grafikte 100 ve 200 günlük ortalamalarının kesişme noktasına denk geliyor. Devam eden yükseliş hareketi 0,4150 direncini kırabilirse kazanımların daha da hızlanacağını görebiliriz. Bu seviye geçilemezse 100 günlük ortalama 200 günlük ortalamayı aşağı yönlü kırabilecek olup, bu seferde hızlı bir düşüş yaşanabilir.

ETH/USD

Ethereum dolar karşısında 24 saatlik fiyat hareketlerinde yüzde 9’a yakın artış kaydetti. Bu yükseliş ile 100 dolar psikolojik direnç noktasının geçilmesi açısından oldukça önemliydi.

Son yükselişte 110 dolar kapısından dönen Ether, bir miktar düzeltme ile şu an 104 dolar seviyesine kadar gevşedi. Hala pozitif bölgede bulunan ETH/USD paritesi gün içinde 110 dolar direncini geçmek için mücadele verecek. Bu seviyenin geçilmesi sonrası ikinci hedef 125 dolar ve sonrasında 132 dolara kadar uzun bir yolu var gibi görünüyor.

Düşüş senaryosunda ise 100 dolar desteği önemini koruyor.

EOS/USD

EOS son 3 günde 1,85 dolardan başlattığı yükselişini 2,85 dolara kadar taşıyarak yüzde 50 civarında bir getiri sağladı.

Hızlı bir toparlanma sürecine giren EOS, 2,85 dolar seviyesine kadar yükseldikten sonra güne hafif satıcılı seyirle başlayarak 2,60 dolara kadar geriledi. Pozitif görünümüne devam eden EOS’da ilk hedef, fib 0,318 seviyesi olan 3,17 dolar olarak gözüküyor.

Önemli teknik göstergelerden günlük RSI seviyesi de 50 seviyesi direncinde olup bu seviyenin üzerine çıkabilmesi durumunda mevcut yükselişin hızlanmasını sağlayabilir.

BCH/USD

İlk 10’da bugün en dikkat çekici coin ise Bitcoin Cash olarak gözüküyor. BCH son 24 saatte dolar karşısında yüzde 25 oranında değer kazandı.

Bu yükselişi ile fiyatını 121 dolara kadar çıkaran BCH, yeni günde bir miktar düşüş ile 113 dolara kadar gevşedi. Kısa vadeli düzeltme hareketi olarak yorumlanacak bu hareket, yeni alıcıların katılması durumunda fiyatın 130 dolar seviyelerine denk gelecek olan 4 saatlikte 200 hareketli ortalama seviyesini test etmek için hareket geçebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin