Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

18 Temmuz kripto para piyasaları özeti ve Bitcoin‘de (BTC) son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

18 Temmuz Perşembe, kripto para piyasaları 270 milyar dolara yükselen piyasa değeri ile düne göre yüzde 4,65’lik bir artış kaydetti. Bu durum hafifte olsa piyasalarda olumlu bir hava esmesine neden oluyor. İşlem hacminin düne göre sabit kaldığı piyasalarda ağırlığın alım yönlü işlemlere dönmesi ile Bitcoin ve özellikle bazı yüksek sermayeli altcoinlerde hızlı bir toparlanma söz konusu.

kaynak: coinmarketcap

Bitcoin son 24 saatte yüzde 3.80 oranında yükseliş kaydederken ilk 20 kripto parada Litecoin (LTC), Bitcoin SV (SV), TRON (TRX), Chainlink ve NEO’nun yüzde 10’un üzerinde yükselişleri dikkat çekiyor. İlk 20’deki diğer altcoinler ise yüzde 5’in üzerinde yükselişle başladıkları yeni günde 13. Sırada bulunan LEO tokeninin yüzde 3 kaybını görüyoruz.

18 Temmuz Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin dün ve bugünkü performansı ile 9.000 dolar bandının kısa vadeli dip noktası olduğunu teyit etmiş durumda. Son 48 saatlik fiyat hareketlerine göre BTC/USD paritesi bir toparlanma çabası içinde bulunuyor. Böylece yüzde 10’un üzerinde yükseliş gösteren kripto para şu an yeniden 10.000 dolar sınırına erişmiş durumda.

Günlük BTC/USD grafiği

9.880 dolar fiyatı ile yeniden orta vadeli yükseliş trendini yakalamayı başaran BTC, bu noktadan güç alarak kazanımlarını artırabilir. Buna göre Bitcoin’in önündeki kısa vadeli önemli direnç seviyeleri 10.600, 11.100 ve 11.580 dolar olarak duruyor. Yükselişin devamı için ise kısa vadeli düşüş trendinin kırılması oldukça önemli.

4 saatlik BTC/USD grafiğinde dikkat çeken nokta ise 100 ve 200 mumluk hareketli ortalama aralığındaki daralma. Mevcut toparlanma hareketi başarısız olursa düşüş eğiliminin derinleşeceğini gösteren bu teknik göstergeyi dikkatle takip etmekte fayda var.

4 saatlik BTC/USD grafiği

Diğer yandan 4 saatlik görünümünde toparlanmayı teyit eden önemli teknik göstergeler, henüz yükseliş için yeterli alan olmadığını da gösteriyorlar. MACD, pozitif bölgeye geçse de stokastik RSI, dik bir açıyla yükselirken 10.000 dolar bandına ulaşıldığında aşırı alımı işaret edebilir. Yükselişin devamı için ise 10.000 dolar bandının (ilk direnç seviyesinde) sağlam bir destek haline dönüştürülmesi gerekiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin