Likidasyon bitcoin, bitcoin likidite

Bitcoinde Likidasyon Şoku: Son 24 saat içinde 160 milyon dolarlık short pozisyonun likidasyonu gerçekleşti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı Nisan 2023’ten bu yana ilk kez 30.000 doların üzerine çıktı. Short pozisyonlarda likidasyon gerçekleşti. Son 24 saatte %8,74 artışla 28.316 dolardan 30.755 dolara yükseldi. BTC’nin fiyatı yükseldikçe, birden fazla borsada birçok short pozisyon likidite edildi. Rapora göre, son 24 saatte en büyük kripto borsaları toplamda 160 milyon dolarlık likit pozisyon gerçekleşti.

Likidasyon Nedir?

Likidasyon, kripto para piyasasında bir pozisyonun kapanması veya tasfiye edilmesi anlamına gelir. Short pozisyon  ise yatırımcıların short pozisyonlarda bulundukları varlıkları satmak zorunda kaldıkları durumları ifade eder.

Kripto para piyasasında bu durumlar genellikle fiyat hareketlerine bağlı olarak gerçekleşir. Özellikle kaldıraçlı işlemlerde, yatırımcılar belirli bir marjla pozisyon açarlar ve fiyatın aksi yönde hareket etmesi durumunda pozisyonları bu duruma uğrayabilir. Bu durumda, short pozisyonlarda olan yatırımcılar genellikle zararlarını minimize etmek veya hesaplarını korumak amacıyla pozisyonlarını satmak zorunda kalır.

Likidasyonlar, piyasadaki volatilite ve fiyat hareketlerinin yoğun olduğu dönemlerde daha sık görülür. Özellikle hızlı ve büyük fiyat düşüşleri, short pozisyonları olan yatırımcıları likidite riskiyle karşı karşıya bırakabilir. Bu nedenle, kripto para piyasasında yatırım yaparken dikkatli olmak ve uygun risk yönetimi stratejileri uygulamak önemlidir.

Likidite olan pozisyonlar:

Bitcoin, en son yükselişle birlikte birkaç direnç seviyesinin üzerine çıktı. Ayrıca, birkaç aydır işlem gördüğü yatay kanallardan da çıktı. 24.756 dolarlık düşük seviyeden yükselen BTC, %24’ten fazla bir kazanç elde etti ve daha uzun sürebilecek bir hareket gibi görünüyor.

Likidasyon nedir? likidasyon olan coinler, likidasyon oldum

Bitcoin’ın son yükselişi, kripto para piyasasında boğa hissiyatını yaydı. Diğer altcoin’ler ve meme coin’ler de dahil olmak üzere diğer kripto paralar, Bitcoin’in trendini takip etti. Birçok kripto para önemli karlar elde etti ve boğalar lehine bir trend dönüşünü gösteren grafik oluşumları sergiledi.

Birkaç kripto borsasından gelen veriler, önemli miktarda short pozisyonla desteklenerek, tahmin edilen trend dönüşünü doğruluyor. Binance, son 24 saatte 51,18 milyon dolarlık likiditeyle en yüksek miktarı kaydetti. Aynı dönemde OKX borsası 38,73 milyon dolarlık likiditeyle takip etti.

Bybit borsasında ise 20,30 milyon dolarlık short pozisyon likiditesi gerçekleşirken, Huobi 16,53 milyon dolarlık likidasyon kaydetti. Diğer önemli likidasyon hacmine sahip kripto borsaları arasında 12,87 milyon dolarlık likidasyonla BitMex, 11,38 milyon dolarlık likidasyonla Deribit, 7,36 milyon dolarlık kısa pozisyon likidasyonuyla CoinEx ve son 24 saatte 900.970 dolarlık likidasyonla Bitfinex yer alıyor.

Bitcoin kısa pozisyon likidasyonu, tersine dönüş gerçekleştiğinde Bitcoin satış emirlerinin kapanması anlamına gelir. Bu tür pozisyonlar, piyasa stop-loss emirlerini tetiklediğinde, borsaların sınırlı marj nedeniyle açık pozisyonları kapatması veya tüccarların kayıpları minimize etmek amacıyla isteğe bağlı olarak kapatılmasıyla sonlanır.

 

coinedition.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin