İşte usta trader’ların kripto yatırım stratejileri: SMA ve EMA ile kazanma yöntemi
Teknik analiz

16 Ocak teknik analiz: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Iota, Litecoin, Nem ve Cardano

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde haberlerde bir sürü şaşkınlık görüldü. İlk önce, Güney Kore hükümetinin kripto para ticaretini yasakladığı ve fiyatlardaki keskin düşüşe yol açtığı haberi geldi. Sonradan yakın gelecekte yasak olmayacağı yönündeki yalanlama haberleri geldi .

En son Güney Kore haberleri hala kripto para borsalarını kapatma planları üzerinde vazgeçmediği haberi geldi. Tüm kripto para birimleri bu haberlere tepki verdi.

İkinci haber, Ripple‘in para transferleri için MoneyGram ile ortak olmasıydı .

Bu, tüccarların herhangi bir haber karşısında dürtüsel olarak satın alması veya satmamaları gerektiğini göstermektedir. Hareket etmek için, çıkan haberlerin oluşması ve sonra gerçekleşmesini beklemek her zaman daha iyidir. Mevcut düşüş bir satın alma fırsatı mı acaba?  Hadi bulalım.

BTC / USD

Boğalar, son dört günde, Bitcoin’de 12.600 – 12.900 $ ‘lık kritik desteği tutmaya ve fiyatları simetrik üçgene geri çekmeye çalışıyor.

BTC / USD

Bununla birlikte ayılar, geri çekilmenin 20 günlük EMA’nın üzerinde geçmesine izin vermedi.

Günümüzde, kripto para işlemi 12.500 doları aştığında, büyük satışları çekti ve bunun sonucunda 11.000 dolara kadar keskin bir düşüşe geçti, 10,704.99 dolarlık bir sonraki desteğe dayandı.

Boğaların mevcut seviyelerden geri çekilmeye çalışacağına , ancak sıçrayışın sürmeyebileceğine ve BTC / USD çifti 10,704.99 doları kırıp 8,000 dolara düşeceğine inanıyoruz.

20 günlük EMA ve 50 günlük SMA, olumsuz bir gelişme olan düşüş eğilimi tamamladı.

Fiyat 15.000 $ seviyesinin üzerine çıkarsa düşüş eğilimi geçersiz sayılacaktır.

ETH / USD

Ethereum zor bir dönemeç olan $ 1382 ve $ 1434 direnç bölgesinde bir koparma görebilirdi ve 13 Ocak’ta 1424,3 dolarlık seviyeden geri döndü.

ETH / USD

Üç gün boyunca 1250 dolar seviyesinin üstünde tuttuktan sonra, ayılar, kar rezervasyonunu çeken desteğin aşağısında bozuldu. Sonuç olarak, Ether, son yükselişin yüzde 61.8’lik düzeltme seviyesinin biraz üstünde olan 966.64 dolara düştü.

940 dolar arasındaki destek alanı tutarsa, önümüzdeki günlerde bir menzil sınır ticaretine neden olabilecek geri çekilme girişimi görebiliriz.

Fiyatın yükseliş çizgisinin altına düşmesi durumunda , ETH / USD çifti içindeki bir ticaret aralığı konusundaki görüşümüz geçersiz hale gelecektir.

BCH / USD

Son birkaç günde 2072 ila 2950 dolar arasında işlem yaptıktan sonra Bitcoin Cash , desteğin altına düştü.

BCH / USD

Dağılımı takiben BCH / USD çifti için desen hedefi 1.194 $ ‘dır, ancak boğalar 22 Aralık tarihinde gün içi en düşük seviyesi olan 1733 seviyelerini tutmaya çalışacaklardır.

Boğa fiyatları tekrar 2072.68 $ ‘ın üstündeki menzil seviyesine geri döndürmeyi başarırsa düşüş eğilimi geçersiz sayılacaktır.

XRP / USD

Bugün, Ripple fiyatı 1,17 TL’ye kadar düştü.

XRP / USD

Düzeltme, zayıflığı işaret eden% 61.8 düzeltme seviyesinin altına düştü.

XRP durumu, şu anda azalan bir kanalın içinde işlem görüyor. Boğalar koptuğunda ve kanalın üstünde durduğunda düşüş eğilimi sona erecek.

XRP / USD çifti, yükseklerinden yaklaşık yüzde 65’lik bir düşüş göstermesine karşın, ancak alt oluşumunu onayladıktan sonra satın alınacak hale gelebilir.

IOTA / USD

Boğa ile ayılar arasında, IOTA’ya 3.03 dolarlık kritik destek veren bir mücadele var . Ayılar desteklerin altına düşerken, boğalar geri çekilmeye çalışıyor.

IOT / USD

Bu aralıkla birlikte ayılar 3.03 doların altında bir seviyede kaldığı sürece tamamlayacak olan IOTA / USD çiftinde düşüş eğilimi gösteren üçgen model de bulduk . Böyle bir geçiş, 22 Aralık’ın en düşük seviyesi 1.10 $ ‘a düşüşe neden olabilir.

Öte yandan, boğalar destek verirse, iota’nın menzilini sınır ticaretine devam etmesi muhtemeldir.

LTC / USD

Bugün Litecoin , simetrik üçgen modelinin ve ayrıca olumsuz bir gelişme olan 50 günlük SMA’nın altına girdi .

LTC / USD

Boğa, 175.19 dolarlık eleştirel desteğe sahip olmaya çalışıyor. Başarılı olursa, 230 $ ‘a geri dönüş muhtemeldir.

Öte yandan, eğer ayılar $ 175.19’un altına düşerse, 100 $ ‘a doğru bir hareket olasılığı vardır.

Belirsizlik nedeniyle, LTC / USD çifti üzerinde herhangi bir ticaret önermiyoruz .

XEM / USD

13 Ocak’ta gerileme hedef seviyelerine ulaşamadı ve günümüzde ayılar yukarı yön çizginin altına düştüğümüzde durdurma kaybımız tetiklendi.

XEM / USD

Boğa, yükselişin yüzde 61.8’lik tepkisine yakın olan 50 günlük SMA’yı tutmaya çalışıyor.

Başarılı olursa, trend çizgisinde gerileme görülebilir, aksi takdirde 0,59 $ ‘ya düşebilir.

XEM / USD çifti üzerinde herhangi bir kurulum bulamıyoruz , dolayısıyla üzerinde herhangi bir ticaret önermiyoruz.

ADA / BTC

Cardano bu gün 0,00005430 btc seviyesinden işlem görüyor.

ADA / BTC

Şu anda, ADA / BTC çifti kritik eğilim çizgisi desteğini elinde tutuyor. Bu nedenle, 13 Ocak’ta yükselişte satmayan tüccarlar için, mevcut seviyelerde pozisyonu kapatmanızı öneriyoruz.

Eğilim çizgisinin dağılımı düşüşü 0.00004 seviyesine kadar uzatabildiğinden, genel bir duyarlılık düşüş eğiliminde olduğunda uzun bir pozisyon taşımak istemiyoruz.

Düşüş eğilimi çizgisinin bir kopuşu düşüşün sona erdiğinin ilk göstergesi olacak.

Cointelegraph


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin