XRP
11 Aralık XRP fiyat analizi: XRP yeni bir yön arayışında

16 Ekim XRP analizi: XRP trendi son satış dalgasıyla değişebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün 30 sent psikolojik seviyesine dokunan XRP, bu fiyatta satıcıların kâr satışlarından dolayı pozisyon kapamasıyla bir düzeltmeye girdi. Bugün öğleden sonra gelen satış dalgası da XRP’yi etkiledi ve düşüşün derinleşmesine neden oldu.

XRP fiyatı için kritik seviyeler

4 saatlik XRP/USD grafiğini incelediğimizde, son analizimizde bahsettiğimiz ilk destek noktası olan Fib 0.382 (0,2863 dolar) değerinin kırıldığını görüyoruz. XRP fiyatı, yazımız yayına hazırlanırken ikinci destek noktası olarak tespit ettiğimiz Fib 0,50 (0,2818 dolar) değerine tutunmaya çalışıyordu.

Diğer yandan 4 saatlikte 100-200 MA kesişmesi gerçekleşti. Bu kesişmeye XRP alıcıları ilk etapta anlamlı bir tepki vererek fiyatın 0,29 dolar üzerine çıkmasını sağlasa da piyasanın genel düşüşüne denk gelen kesişme (altın geçiş) yükselişi ertelenmişe benziyor.

XRP 2. Destek seviyesi olan 0,2818 dolar seviyelerine tutunamazsa bir sonraki durağı 0,2773 dolar olarak görülüyor.

XRP uzun vadeli görünümü

Günlük XRP/USD grafiğini incelediğimizde fiyatın bugün, 100 günlük ortalama değeri olan 0,2843 dolar seviyesine verdiği tepki, önümüzdeki günler için belirleyici olabilir. Ripple tokeni, bugün 100 günlük hareketli ortalama üzerinde günü kapatabilirse, yükseliş eğilimine kaldığı yerden devam edebilir. Orta vadeli hedef olarak ise 200 günlük hareketli ortalamanın denk geldiği 0,3287 olabilir.

Diğer yandan 0,2843 doların altında bir günlük kapanış, en büyük ikinci altcoin’de kayıpların artmasına neden olabilir. Bu senaryoda ise fiyatın 25 bandına doğru kaydığını izleyebiliriz.

XRP için önemli teknik göstergeler

4 saatlik görünümde MACD göstergesi, negatif bölgede olup henüz toparlanma sinyali vermezken diğer önemli bir indikatör olan Stokastik RSI, aşırı satım bölgesinde seyrediyor. Bu göstergenin ve RSI yönü ve mevcut seviyesi (50’nin altında) mevcut bir toparlanmanın kısa sürede başlamasına işaret etmiyor. Ancak aşırı satım koşullarının hakim olduğu 4 saatlik görünümde toparlanma teyidi için stokastik RSI’nın yönünü kuzeye çevirmesi takip edilebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin