16 Ağustos Bitcoin fiyat analizi: Düşüş ihtimali kuvvetlenmeye başladı
16 Ağustos Bitcoin fiyat analizi: Düşüş ihtimali kuvvetlenmeye başladı

16 Ağustos Bitcoin fiyat analizi: Düşüş ihtimali güç mü kazanıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün 11.800 dolardan işlem gören Bitcoin, bir düşüş modelinin oluşmasıyla negatif belirtiler göstermeye başladı. Bazı altcoinler son 24 saat içinde iyi bir artış görse de, bazıları o kadar şanslı değildi. BTC %0,68 düşüşle ikinci kategoriye giriyor.

4 saatlik Bitcoin fiyat grafiği

Yukarıdaki grafikten, Bitcoin’in yukarı doğru eğimli paralel bir kanal oluşturduğunu görebiliriz. Aynı model daha kısa bir zaman diliminde de tekrar ediyordu. Bu modellerin birlikte Bitcoin için farklı etkileri vardır.

BTC 11.208 doları hedefliyor olabilir

2 Ağustos’tan başlayarak, paralel yukarı kanal (sarı kanal) onaylandı ve devam etti. Sonrasında, Bitcoin 11 Ağustos’ta başka bir dip oluşturdu. OBV göstergesiyle birlikte iki dip, Bitcoin için yükseliş eğilimini işaret etti. Bu yükseliş dalgası aynı zamanda yükselen bir kanal (pembe kanal) şeklindeydi.

Şimdi her iki kalıp da ömürlerinin sonuna geldi ve bu nedenle kırılması gerekiyor. Bu düşüş yönlü bir gösterge olduğu için hedefler, mevcut fiyat seviyesinin %5 altındaki 11.208 doları gösteriyor. Bu hedef, yani pembe kanalın sonu, ancak sarı kanal için kopuşun başlangıcı olacak.

Bunun oynanabileceği iki yol var: Her iki kanal için aşağı doğru hedef 11.208 dolar olabilir veya fiyat daha da düşebilir. Bir sonraki destek, mevcut seviyenin %14 altındaki 10.174 dolarda yer alıyor.

Bu analizi hazırlayan analiste göre 12.103 dolarda stop loss, 11.231 dolarda take profit ve 11.812,5 dolarda short pozisyonu 1,66 RR sağlayabilir. Kripto Para Haber olarak söz konusu analistle bir bağımız olmadığını, yalnızca içeriği siz değerli okuyucularımızla buluşturduğumuzu ifade etmek isteriz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin