Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

15 Temmuz kripto para piyasaları özeti ve Bitcoin’de son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

15 Temmuz Pazartesi, kripto para piyasalarının önemli bir satış dalgası içinde olduğunu görüyoruz. Toplam piyasa değeri 280 milyar doların altına kadar geriledi. Bitcoin’de dâhil olmak üzere kripto paralarda önemli kayıplar söz konusu. Son 24 saatlik ortalama işlem hacmi ise 89 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

15 Temmuz Bitcoin fiyat analizi

Geçen hafta Çarşamba günü başlayan düşüş hareketi Cuma günü bir toparlanma belirtisi gösterse de hafta sonu gelen yoğun satışlar ile Bitcoin önemli destek seviyelerini kırmış durumda.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü 4 saatlik grafikte 100 mumluk hareketli ortalama seviyesi olan 11.600 dolara tutunmayı başaramayan BTC/USD paritesi, hafta sonu hızlı şekilde 200 mumluk hareketli ortalama seviyesine doğru hareket etti. 200 Mumluk hareketli ortalamayı da kıran Bitcoin, şu an Nisan ayında başlayan yükseliş trendinin hemen üzerinde seyrediyor.

Mevcut düşüş trendinde 9.500 – 9.800 bandı önemli bir alan olarak görülürken bu fiyat aralığının altına düşülmesi durumda orta vadeli yükseliş trendin kırıldığını görebiliriz. Bu durumda BTC, 8.400 dolar seviyelerine kadar sarkabilir.

Ancak grafikte görülen orta vadeli yükseliş trendinde alıcıların bulunması durumu BTC/USD paritesinin yeniden yükselmesi için tetikleyici olabilir. Zira önemli bir indikatör olan stokastik RSI, bir süredir. Aşırı satım bölgesinde yatay seyrediyor. Bu indikatörün yukarı doğru yönelmesini sağlayacak miktarda alışlar görülmesi de yükseliş için önemli bir hareket olacaktır. Yükseliş senaryosunda ise 10.700 dolar ve 11.400 dolar takip edilmesi gereken önemli direnç noktaları olacak gibi gözüküyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin