15 subat bitcoin
15 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC destek seviyelerine tutunma mücadelesinde

15 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC destek seviyelerine tutunma mücadelesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

15 Şubat Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin 3.610 dolar pivot seviyesinde hareketine devam ediyor.
  • Yukarı yönlü hareketler 3.630 dolarda satıcılar ile karşılaşırken aşağı yönlü dalgalanmada 3.580 dolar henüz bir destek olarak önemini koruyor.
  • Her geçen daha düşük zirveler gören BTC/USD paritesinde bu durum düşüş yönlü bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

15 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

Son bir haftadır düşük volatilitede devam eden Bitcoin, 100 günlük hareketli ortalamasının altında fiyatlanmaya devam ediyor.  50 günlük hareketli ortalama seviyesinin ise önemli bir dinamik destek olarak görüldüğü BTC/USD paritesinde fiyat hareketleri bu iki önemli hareketli ortalamanın arasında devam ediyor.

Bu iki ortalama değeri arasına sıkışan BTC/USD paritesi bu seviyeleri aşması durumunda bir kopma yaşayabilir. Buna göre BTC fiyatı 50 günlük hareketli ortalamanın konumlandığı 3.570 doların altında bir günlük kapanış görürse geçen haftaki yükseliş ile piyasa giren fonların çıkışını görebiliriz. Bu durumda BTC fiyatı 3.400 dolar seviyesine kadar gerileyebilir.

Olumlu senaryoda piyasayı destekleyecek bir gelişmenin meydana gelmesi durumunda Bitcoin 3.672 dolar seviyesindeki 100 günlük hareketli ortalama seviyesi üzerinde bir günlük kapanış görmesi kazanımları artırabilir.

Fakat mevcut görünüm düşüş eğiliminin yükseliş eğiliminden daha yüksek olasılığa sahip olduğunu gösteriyor. Önemli teknik göstergeler ile kısa vadeli fiyat hareketleri hakkında bir öngörü oluşturmayı çalışırsak;

4 saatlik BTC/USD grafiğinde MACD’nin pozitif bölgeye doğru hafifte olsa bir yönelimi olduğunu görüyoruz. Stokastik RSI, hala aşırı satım bölgesinin hemen üzerinde yatay hareket etmeye devam ediyor. RSI ise 50 seviyesindeki nötr konumunu sürdürüyor. Teknik göstergelerin durumu da bir gelişmeye bağlı olarak devam eden fiyat hareketlerinin durgun durumunu yansıtıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin