Tanınmış analistten Bitcoin ve XRP için korkutan senaryo! “Dördüncü çeyrek sıkıntılı geçecek”
Bitcoin kârlı bir yatırım mı? Dikkat çekici bir veri ortaya çıktı

14 Ekim Bitcoin analizi: BTC, hangi seviyelerde toparlanabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni hafta, dünkü geri çekilmenin ardından toparlanma ile başlayarak yüksek sermayeli kripto paralar için olumlu başladı. Ancak Bitcoin özelinde yaşanan dünkü hızlı düşüş, en büyük kripto paranın toparlanmasına bir miktar sekte vurmuş gibi

Bitcoin fiyat analizi

Bir önceki analizlerimizde Bitcoin’in yükseliş yönlü hareketlerinin 8.400 dolar direncine bağlı olduğundan bahsetmiştik. Ancak dün akşam saatlerinde bu direnç noktası kırılamayınca BTC pazarında sert bir düşüş gördük.

Saatlik BTC/USD grafiğinde takip ettiğimiz Bitcoin, 11 Ekim’deki keskin düşüşün ardından bir süre yatayda seyretti. Ardından dün de 8.400 dolar seviyelerinde sert bir düşüş daha yaşadı.  BTC satıcılarının enerjisinin azalması ve MACD göstergesinin yeşile dönmesi, toparlanmanın başlayacağına dair ilk sinyalleri veriyor gibi.

Özellikle dünkü satış işlemlerinin 8.150 dolara sarkmasının ardından hızlı şekilde 200 saatlik hareketli ortalamaya çıkması ve bu seviyenin taban olarak görülmesi şu an 8.270 dolar seviyelerinde olan saatlik 200 MA’yı önemli bir destek noktası yapıyor.

Bitcoin fiyatı için kritik seviyeler

Düşüş hareketinin başladığı 8.380 dolar seviyesindeki 100 saatlik hareketli ortalama ise şu an BTC/USD için ilk direnç konumunda bulunuyor.

Son fiyat hareketlerine göre 8.436 dolar tepe ve 8.160 dolar dip olarak referans aldığını Fibonacci düzeltme seviyelerinde göre BTC/USD Fib 0,618 seviyesine (8.328 dolar) kadar yükselmiş görünüyor.

Bu noktadan öğleden sonra hareketlerinde bir düzeltme başladığını görüyoruz. Eğer BTC gün içerisinde 8.270 doların üzerinde kalmayı başarırsa yukarı yönlü ivme kazanabilir. Bu seviyenin altında diğer kısa vadeli destek noktalarını ise 8.250 ve 8.225 dolar olarak belirledik. 8.200 doların altında bir günlük kapanış ise Bitcoin’in dolar karşısında kayıplarını artırma ihtimali bulunuyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin