BTC son durum
Bir yıl önce bugün BTC 20.000 dolardı... Bir yılın özeti ve BTC'yi bekleyenler

14 Aralık Bitcoin fiyat analizi: BTC 3.300 dolardan toparlanmaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

14 Aralık Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin son destek seviyesini de (3.420 dolar) aşağı yönlü kırarak kayıplarını hızlandırdı.
  • Aşağı yönlü hareketlerde dün 3.300 doların altında günü kapatan Bitcoin, yeni günde toparlanma eğilimi gösterebilir.
  • Toparlanma sürecinde ise 3.450 – 3.470 dolar bandı kritik bir bölge olarak karşımıza çıkıyor.

14 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Düşüş trendini devam ettiren Bitcoin, hemen hemen her gün yeni dip seviyeleri deniyor. Son dip seviyesi 3.300 doların görülmesinden sonra güne hafif yükseliş ile başlayan kripto para dünkü kayıplarını telafi etmek için mücadele edecek.

BTC/USD 4 saatlik grafiğine bakıldığında önceki gün bir önceki düşüşün toparlanma hareketi 3.616 dolar seviyelerinde sonlandıktan sonra yeniden düşüşe geçen Bitcoin, son düşüş dalgasını 3.300 doların hemen altında sonlandırmışa benziyor.

Son tepe ve dip seviyelerini referans alınarak belirlenen Fibonacci düzeltme eğrilerine göre ise 3.295 dolardan başlayan artış Fib 0,144 seviyesini geçerek toparlanma için teyit almışa benziyor. Geçmiş verilerde göz önüne alındığında bu seviyenin üzerinde bir kazanım Bitcoin’i fib 0,50 – 0,618 aralığına kadar bir yükselişe neden olabilir. Bu bölge ise 3.455 – 3.493 dolar aralığına denk geliyor.

Bitcoin’in bugün gün içerisinde 3.500 dolar seviyesini yeniden test etme olasılığının doğduğu fiyat hareketi aynı zamanda kripto parayı kritik bir bölgeye taşıyacaktır. Bu seviye sert bir direnç bölgesi olup, bu noktadan yeniden aşağı doğru salınım Bitcoin’in rutin trendinde devam etmesine neden olacak olup, toparlanma ardından gelen düşüş Bitcoin’i 3.300 doların daha da aşağısında bir dip bulmasına neden olabilir. Rutin fiyat hareketlerinde son dip seviyesi 3.250 doların altı olabilir.

Kırılması şu an için güç olsa da mevcut Fib 0,618 noktasının üzerinde bir gün kapanışı orta vadeli düşüş trendini kırarak en iyi ihtimalle 3.500 doların üzerinde yatay fiyat hareketlerine neden olacaktır.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğine baktığımızda;

  • MACD göstergesinin şu an zayıf da olsa negatif görünümü devam ediyor.
  • Stokastik osilatör, sabah saatlerinde aşırı satım bölgesinde olup, bu noktadan yükseliş için henüz bir hareket göstermiyor. Aşırı satım bölgesi çizgisinin üzerine bir yönelim alışları tetikleyebilir.
  • RSI göstergesi de aşırı satıma işaret edercesine 37 gibi düşük bir seviyede konumlanmışken dikkat çeken ayrıntı yönünü yukarı çevirmesidir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin