14 ağustos kripto para piyasaları

14 Ağustos kripto para piyasası hızlı düşüşler ile devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

14 Ağustos kripto para piyasası genel görünümüne baktığımızda ağır kayıplar olduğunu görüyoruz.  Piyasayı domine eden kripto para Bitcoin 6.000 dolar seviyesinin altını görürken, an itibarıyla kripto para piyasaları toplam sermayesinin 200 miyar doların altına düştü.

14 Ağustos kripto para piyasası kapitalizayonu ve Bitcoin baskınlığı

Yazımız yayına hazırlanırken piyasa kapitalizasyonu 200 milyar dolar değerinin altına gerileyerek yaklaşık 193,5 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu. Hafta sonu stabil geçen fiyat hareketleri sonrası, bugün kripto paralarda bazı güçlü düşüşlere şahit oluyoruz.  Düşen piyasa sermayesinde ise Bitcoin baskınlığının arttığı da dikkat çeken başka bir gelişme olarak duruyor. Buna göre Bitcoin baskınlığı yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yüzde 54,3 oranına yükseldi.

Yazımızın yayına hazırlandığı esnada ise Bitcoin fiyatının dolar karşısında yüzde 6,46 oranında gerileyerek ve birazda yukarı yönlü gösterdiği aksiyon ile 6.000 doların hemen üzerinde bulunuyor.

En iyi on coinde ise durumlar hiç iç açıcı gözükmüyor. Buna göre ilk onda Cardano (ADA), yüzde 20’lere yaklaşan düşüş ile başı çekerken, XLM ve BTC haricindeki tüm coinlerde çift haneli zararlar görüyoruz. XLM ise yüzde 9,53 oranında bir düşüşe sahip.

En çok kazanan ve kaybeden coinler

En büyük ilk 100 coinde ise en çok zarar gören coin olarak yüzde 29 düşüşle ARK coini görüyoruz. Onu sırasıyla benzer düşüş oranları ile Kucoin Shares, Bitcoin Private, ve Ziliqa izliyor. En çok kazandıran coinlerden ise şu an bahsedemiyoruz. Çünkü anlık görünümde şu an artı da olan coin bulunmuyor.

Öte yandan Bitcoin’in 5.800 dolar altındaki bir günlük kapanışı tehlikeli bir bölgeye girmesine neden olacakken, bu seviyesinin üzerinde kalması Bitcoin ve kripto para piyasası için oldukça önemli.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin