30 Ağustos Bitcoin fiyat analizi: Destek ve direnç noktaları, beklenen yön ve çok daha fazlası
30 Ağustos Bitcoin fiyat analizi: Destek ve direnç noktaları, beklenen yön ve çok daha fazlası

13 Şubat Bitcoin analizi: BTC düzeltmeye girdi, gerileme sürebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son beş günde sergilediği performansla sektörün yüzünü güldüren Bitcoin, bugün kilit fiyat engelinde reddetme ile karşı karşıya kaldı. Analistlere göre BTC daha derin kayıplara hazırlanıyor olabilir.

Piyasa değerine göre en yüksek kripto para birimi, Asya ticareti saatlerinde 10.400 dolar civarında işlem görüyordu. Kripto para birimi dün 10 bin 500 doların üstünde kalamadı ve fiyatlar TSİ 11.30 civarında sert bir şekilde düşüşe geçerek 10 bin 77 dolara dek geriledi.

Haberin yazıldığı anda 10 bin 169 dolardan işlem gören Bitcoin, son 24 saatte yüzde 1,25 değer kaybetti.

Bitcoin için yükseliş eğilimi sona ermedi

Genel olarak yükseliş eğiliminin halen sürdüğü belirtmekte fayda var. BTC fiyatı halen yıllık bazda %42 artışta ve 200 günlük ortalamanın (8.867 dolar) üzerinde. Bununla birlikte 400 dolarlık düşüş, 10 bin 500 dolardaki başarısızlık ve para akışı endeksinde “aşırı alım” göstergesi, alıcıların tükendiğine dair bir şüphe yarattı.

Sonuç olarak analistler, 10 bin 000 doların altındaki seviyelere doğru daha derin düzeltmelerin potansiyeli konusunda yatırımcıları uyarıyor.

BTC günlük grafik

Çarşamba günü BTC’yi 10 bin 500 dolara doğru çıkaran yeşil mum, bugünkü 10 bin 77 dolarlık gerilemenin ardından yutulmuş oldu.

BTC 4 saatlik grafiği

Haberin yazıldığı dakikalarda görülen aşağı yönlü hareket, boğa momentumunun zayıfladığını ve şu anda 9 bin 900 dolar civarında bulunan yükselen trend çizgisi desteğine kayma yönünde riski değiştirdiğini doğruladı. Bu seviye aynı zamanda yükselen 50 mum hareketli ortalamayı da barındırıyor.

Artan eğilim çizgisi desteklenirse 9 bin 706 dolara doğru düşüş de görülebilir. Analistler bu seviyenin son derece kritik olduğu konusunda uyarıyor.

Trend çizgisi desteği tutarsa ​​boğalar rahat bir nefes alacak ve fiyat muhtemelen 10 bin 500 dolara doğru yeniden hareketlenebilir. Ayrıca 9 bin 75 doların üzerinde kalındığı sürece analistler yükseliş eğiliminin süreceğini düşünüyor.

coindesk

Bitcoin aşığı ABD başkanlık adayından kötü haber


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin