Bitcoin dibi gördü mü? Kripto para analistleri açıklıyor
Bitcoin dibi gördü mü? Kripto para analistleri açıklıyor

13 Mart Bitcoin fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

13 Mart Bitcoin fiyat analizinden önce dünün bir özetini geçmek gerekirse;

Bitcoin, dün Binance’nin sabah saatlerinde bakımda olmasından dolayı 3.830 dolara kadar geriledi. Bakım sonrasında işlemlerin yeniden başlaması ile de 4 saatlik zaman diliminde 3.900 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Günün geri kalanında ise düşük hacim yatayda seyreden işlemlerin 3.900 doların hemen altında devam ederek günü 3.882 dolardan kapattığını gördük.

13 Mart Bitcoin fiyat analizi

Güne 3.880 dolar seviyelerinden başlayan Bitcoin’in 4 saatlik görünümde 100 mumluk hareketli ortalama seviyesinin (3.839 dolar) üzerinde fiyatlanması fiyat hareketlerinin hala olumlu seyrettiğini gösteriyor.

Sabah saatlerinde 3.871 dolar olarak belirlediğimiz BTC/USD paritesinin, yukarı yönlü hareketlerde ise ilk direnç noktası 3.900 doları geçmekte zorlandığını görüyoruz. Yatay fiyat hareketleri gün içerisinde yukarı yönlü bozulması durumunda 3.900 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanış yükseliş ivmesini tetikleyecek olup, BTC/USD paritesinin bir sonraki direnç noktası olan 3.920 doları test edebileceğini görebiliriz.

Mevcut hacmin düşük seyretmesinden dolayı gün içi 3.920 dolar aşabilecek bir güçlü bir trend izlemediğimiz Bitcoin’de aşağı yönlü hareketlerde ise 3.870 dolar önem arz ediyor.

Bitcoin 3.870 doların altında bir 4 saatlik kapanış görmesi durumunda ise 3.840 – 3.820 dolar aralığına kadar bir gevşeme yaşayabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD, pozitif bölgeye geçmek üzere. Bu hareket yükselişi tetikleyebilir.
  • Stokastik RSI, dün başlattığı aşırı satım bölgesinden çıkış hareketini hafif ivmeli olarak yukarı yönlü sürdürüyor. Bu harekette yükseliş yönlü olarak algılanabilir.
  • RSI göstergesinin ise 50 seviyesinde yatay konumu devam ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin