İşte Bitcoin’in tarihsel olarak izlediği trend ve görülebilecek seviyeler
İşte Bitcoin’in tarihsel olarak izlediği trend ve görülebilecek seviyeler

12 Ocak Bitcoin analizi: Balinalar piyasayı ne kadar etkliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

12 Ocak Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktalar:

  • Bitcoin önceki gün iki ayrı saat diliminde hızlı düşüşler yaşayarak 3.585 dolar seviyelerine demir attı. (Binance verileri)
  • Dün bütün günü 3.585 dolar ortalama ile geçiren Bitcoin’in 1 saatlik zaman diliminde 3.500 doların altını denemesi dikkat çekiciydi.
  • Yeni güne de düşüş ile başlayan BTC/USD paritesi sonrasında dalgalı fiyat hareketleri ile güncel denge noktası 3.585 dolar radarına girdi.

6 – 12 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

İki gün önce ani bir düşüş ile 3.500 dolar bandına gerileyen Bitcoin, sonrasında stabil kalarak bu seviyelerin önemli bir destek alanı olduğunu gösterdi. Son 36 saattir düşük hacimli işlemlerle yatay hareket eden kripto parada henüz bir aksiyon belirtisi gözükmüyor.

Fakat hızlı düşüş sonrası toparlanmanın gelmemesi ve BTC/USD paritesinin 3.600 sınırını geçememesi, Bitcoin piyasası hareketinin negatif yönlü bir görünümde olduğuna işaret ediyor.

Yine dar bant hareketine giren Bitcoin’in yukarı yönlü bir kopma yaşaması için önceki fiyat hareketlerinde gördüğümüz gibi balina diye tabir edilen büyük yatırımcıların fonlarına ihtiyaç var gibi görünüyor.

Geleneksel finansal piyasalara göre oldukça sığ kalan kripto para piyasasında bu tür fonları hareket ettiren büyük yatırımcılar maalesef piyasaya yön vererek kimi zaman teknik göstergeleri de geçersiz hale getiriyorlar.

Ancak şuna da değinmeden geçmemek gerekir ki her ne kadar bu büyük yatırımcılar Bitcoin’in fiyatında önemli değişiklikler yapabilecek güce sahip olsalar da sonrasındaki işleyiş piyasanın genel yatırımcı algısına göre ilerliyor.

Balina hareketlerinin piyasaya etkisi

Daha önce de sıkça gördüğümüz saatlik uzun mumların, bu balina hareketlerini etmesi yüksek bir olasılık. Örneğin, 6 Ocakta bir saatlik zaman diliminde piyasayı ortalama yüzde 5 yükselten fon girişinin 10 Ocak tarihinde hemen hemen aynı oranlarda çıkışına şahit olduk.  Bu piyasaya girdikten sonra istediği tetiklemeyi başaramayan büyük yatırımcıların fonlarını geri çekmesi şeklinde algılanabilir.

Bu tür balina hareketleri sermaye miktarı düşük olarak kabul edilen kripto piyasalarına önemli fiyat değişikliklerine neden olsa da sonrasındaki piyasa akışı genel müşteri arz ve talebine göre şekillendiğini söyleyebiliriz.

Sonuç olarak Bitcoin önderliğindeki kripto para piyasasının yeni bir karar aşamasında olduğu ve şu an için aşağı yönlü görünümün devam etme olasılığının daha yüksek durduğunu söyleyebiliriz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin