16 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeye devam edecek mi?
16 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeye devam edecek mi?

12 Nisan Bitcoin fiyat analizi: BTC geri çekilme sonrası yeni bir sıçrama yapar mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, 2 Nisan’da önemli bir sıçrama yaparak fiyatını 200 günlük hareketli ortalama seviyesi (4.650 dolar) üzerine taşımıştı. Son 10 günlük periyotta ise fiyat yükselişi devam etmiş BTC dolar karşısında 5.422 dolara kadar yükselmişti.

Dün ise Bitcoin önderliğindeki kripto para piyasalarında ilk ciddi düzeltmeye şahit olduk. Bu geri çekilme neticesinde Bitcoin dün yüzde 6’ya yakın değer kaybederken düzeltmenin devam edip etmeyeceği merak konusu. Son fiyat hareketlerinde hangi kritik noktalara dikkat etmeliyiz? Bu düzeltme hangi seviyelerde sonlanırsa büyük bir sıçrama daha gelebilir? Bugün yapacağımız teknik analizde bu soruların cevaplarını bulmaya çalışacağız.

12 Nisan Bitcoin teknik analizi

4 saatlik BTC/USD grafiği ile daha kısa vadeli hareketleri tahlil etmeye çalışırsak, baz noktamızı 2 Nisan tarihinde yükselişin başladığı 4.145 dolar olarak belirledik. Bu noktadan başlayan hareket 4 Nisan tarihinde ilk düzeltmesini yaparak 5.275 dolarda zirve gördükten sonra 4.776 dolara kadar gerilemişti. Fibonacci düzeltme seviyelerine göre bu nokta Fib 0,382 – 0,50 aralığına denk geliyordu ve olağan bir düzeltme olarak kaydedilmişti.

4.776 dolardan başlayan son BTC yükseliş trendi ise dün 5.422 dolara kadar devem etti. Ardından gelen geri çekilmenin ise kısa vadeli yükseliş trendini kırdıktan sonra yine Fibonacci düzeltme seviyelerine göre önemli düzeltme seviyeleri Fib 0,382, Fib 0,50 ve Fib 0,618 değerlerini kırdığını gördük. Şu an ise son olağan düzletme seviyesi Fib 0,786 (4.916 dolar) dolar test edildi. Bu değerin altında bir 4 saatlik kapanış Nisan ayı yükseliş trendini sonlandırıp yeni bir düşüş dalgası getirebilir.

Diğer yandan BTC/USD paritesine daha geniş perspektifte bakmak için günlük grafiği kullanırsak, bu kısa vadeli geri çekilmenin kritik destek seviyelerinde tutunması halinde önemli bir sıçrama yapma ihtimali olduğunu görüyoruz.

4.600 dolar ana destek seviyesi

Daha uzun vadeli bakış açısında şu an yaşanan düzeltmeye dair değerlerde daha geniş bir alana yayılıyor. Öyle ki Nisan ayının dip ve zirve seviyeleri baz alınarak günlük grafikteki kritik noktalara baktığımızda 4.900 doların altına sarkılması durumunda 4.640 – 4.600 dolara kadar bir geri çekilmenin olağan karşılanabileceğini görüyoruz. Bu seviye aynı zamanda şu anki 200 günlük hareketli ortalamaya denk geliyor. 4.600 doların altı ise yükseliş trendini bozarak BTC paritesinde bir düşüş trendinin teyit edildiğini gösterecektir.

BTC/USD’de 20 -200 SMA geçişi tamamlanırsa ne olabilir?

Bu düşüş senaryosunun aksine günlük grafikte bir detay daha gözümüze çarpıyor. O da geçen gün bahsettiğimiz 20 – 200 günlük hareketli ortalama geçişi. Şu an böyle bir kesişmenin tam ortasındayız. Buna göre BTC/USD paritesi, Fib 0,382 değeri (Binance’ye göre 4941 dolar) üzerinde gün kapanışı yaparsa bu tetikleyici olabilir ve Bitcoin bu noktadan önemli bir sıçrama daha gerçekleştirebilir. Zira bu durumda 20 günlük hareketli ortalama 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkacaktır ki bu durum Ekim 2015’den beri gerçekleşmedi. O zamanki hikâye için bu içeriğimize göz atabilirsiniz.

Uzun vadeli teknik göstergeler Bitcoin boğalarını harekete geçirebilir

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin