6 Nisan Bitcoin analizi: BTC’yi uçuracak 4 sebep
6 Nisan Bitcoin analizi: BTC’yi uçuracak 4 sebep

12 Kasım Bitcoin analizi: BTC haftaya düşüş yanlı başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

12 Kasım Bitcoin fiyatı için önemli detayları şu şekilde özetliyoruz:

  • Bitcoin fiyatı, hafta sonu 6.450 dolar direncini geçemeyince 6.355 dolara kadar gevşedi.
  • Dün 6.400 dolardan toparlanma belirtileri gösteren BTC/USD paritesi, 6.480 dolara kadar yükseldi.
  • Hafta başlangıcı itibarıyla 200 saatlik hareketli ortalamasını geçmekte zorlanan Bitcoin, yazım esnasında yeniden 6.450 dolar seviyesine kadar geriledi.

12 Kasım Bitcoin fiyat hareketleri

Hafta sonunun büyük bir bölümünü 6.425 – 6.450 dolar bandında geçiren Bitcoin fiyatında yükseliş sınırlı kalınca dün düşüşe geçen Bitcoin,  6.355 doları gördükten sonra bu noktada alıcılar ile karşılaştı.

Dün akşam saatlerinde 6.400 doların altına sarktıktan sonra Bitcoin piyasasında hızlı bir yükselişe tanık olduk. Bu yükseliş kripto paranın gün kapanışında önemli direnç seviyesi olan 6.450 doların üzerinde bir kapama yapmasını sağladı. Ayrıca bu yükseliş hareketi 6.450 doları yeniden destek noktası olarak belirlememize neden olurken Bitcoin’in öğle saatlerine kadar bu seviyenin üzerinde kalması oldukça kritik bir hareket olacaktır.

Olası bir aşağı sarkma durumunda ise yakın bir fiyat olan 6.440 doların 100 saatlik hareketli ortalamaya denk gelmesi, bu seviyenin de destek olarak çalışma ihtimalini artırıyor.

Bitcoin mevcut destek seviyelerine tutunmayı başaramaz ise gün içinde hafta sonu denediği 6.400 doların altını yeniden test edebilir. Yükseliş yanlı hareketlerde ise tüm haftanın hedefi olarak 6.530 dolar seviyesi önemli bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. Bitcoin için yeni bir yükseliş trendinden bahsetmek için bu hafta 6.530 doların üzerinde kapanış yapması oldukça önemlidir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Önemli teknik göstergelere saha anlamlı sonuçlar sunan 4 saatlik görünümde baktığımızda MACD göstergesinin Pazar akşam saatlerinde başlayan yükseliş ile pozitif bölgeye geçtiğini görüyoruz. Pozitif ivmesinin hızlanmasında ise öğle saatlerine kadar Bitcoin’in göstereceği reaksiyon önemli olacaktır.

Yine 4 saatlikte stokastik göstergesini incelediğimizde aşırı alım bölgesine henüz girdiğini giriyoruz. Bu seviyeden hızlı bir çıkış gelmesi Bitcoin fiyatında düşüş yanlı bir etki oluşturabilir. RSI ve CCI göstergelerinin ise şu an konumları ile düşük trend gücüne işaret ederken, satıcılı seyrin devamı yönünde hareket ettiklerini görüyoruz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin