11 subat bitcoin
11 Şubat Bitcoin analizi: BTC yükseliş sonrası yatay hareketine devam ediyor

11 Şubat Bitcoin analizi: BTC yükseliş sonrası yatay hareketine devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

11 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri için kritik noktalar:

  • Bitcoin son yükselişi sonrası fiyat hareketini devam ettiriyor.
  • Yatay fiyat hareketleri 3.680 – 3.620 dolar arasında gerçekleşiyor. (Binance verileri)
  • BTC/USD paritesinin haftaya 3.620 dolar desteğini deneyerek başladığını görüyoruz.

11 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin geçtiğimiz hafta 3.733 dolara kadar yükseldikten sonra bir miktar gerileme ile 3.600 dolar bandına oturmuş oldu.

Yaklaşık 60 dolarlık bir fiyat hareketinde volatil hareketler gösteren BTC/USD paritesi için 3.680 dolar önemli bir direnç seviyesi olarak çalışırken 3.620 doların destek seviyesi olarak kabul edildiğini görüyoruz.

Bununla birlikte günlük BTC/USD grafiğindeki 100 günlük hareketli ortalama 3.710 dolar seviyesinde bulunuyor. Buna göre Bitcoin bu hafta 3.680 dolar direncini kırmayı başarırsa 3710 dolar yükseliş trendine girilmesi için önemli bir seviye olacak. Aynı zamanda 3.680 dolar direncinin geçilmesi 4 saatlikte 100 mumluk hareketi ortalamanın 200 mumluk hareketli ortalamayı yukarı yönlü kırmasına neden olacak. Bu teknik gösterge de yükselişi destekleyen önemli sinyal olabilir.

Güne 3.680 dolar direncini geçemeyerek hızlı şekilde destek seviyesine doğru hareket eden Bitcoin, öğleye doğru yeniden 3.620 dolar desteğine tutunmuş gibi gözüküyor. Yeniden yukarı yönlü eğilime girme olasılığı olan BTC/USD grafiğinde kripto paranın yönü için belirleyici hareket öğle saatlerindeki işlemler olabilir.

Öğle saatlerinde oluşacak 11-15 mumu 3.620 dolar desteğinin üzerinde kalmayı başarırsa BTC/USD paritesinin yeninden 3.680 dolar direncini geçmek için hareket geçeceğini görebiliriz. Aksi takdirde Bitcoin’in dolar karşısında 3.500 dolar bandına kadar sarkabileceğini görebiliriz.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD’nin negatif bölgeye geçtiğini görüyoruz. Bu satış yönlü baskıda bir artışa neden olabilir.
  • Stokastik RSI da yönünü güneye çevirmiş olup aşırı satım bölgesine girmek üzere. Bu durum gerilemenin bir miktar daha devam edebileceğini işaret ediyor.
  • RSI göstergesi ise bu durumda olumlu sinyal vererek diğer önemli göstergelerden ayrışıyor. Şu an 50 seviyesinin üzerinde seyreden RSI, yönünü hafif bir şekilde yukarı çevirmiş durumda.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin