Ethereum analizi
Ethereum teknik analizi: Önümüzdeki günlerde ETH/USD'yi bekleyen seviyeler

11 Aralık Ethereum fiyat analizi: ETH 100 doları yeniden kazanabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

11 Aralık Ethereum fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Ethereum önceki gün 100 dolar seviyesini denedikten sonra bu seviye geçilemeyince düşüşe geçti.
  • Dün 90 doların üzerinde dip bulan ETH, sonrasında 100 saatlik hareketli ortalaması altında yatay görünüme geçti.
  • ETH/USD paritesi yeni günün sabah saatlerinde 100 HO dinamik direncini geçmek için mücadele veriyor.

11 Aralık Ethereum fiyat hareketleri

Dün 93,40 dolar seviyesinde bulunan 100 saatlik hareketli ortalama seviyesine tutunmaya çalışan Ether, bu hareketinde başarısız olunca 90 dolar desteğine kadar geriledi. Sonrasında ise düşük hacimli işlemler ile 91 – 93 dolar dar bandında hareketlerine devam etti.

Yeni günün ilk saatlerinde yeniden 100 HO seviyesini test eden ETH/USD paritesinin öğle saatlerine gelindiğinde bu seviyeyi henüz geçemediğini görüyoruz.

Şu an 93,32 dolar seviyesinde bulunan hareketli ortalama ETH/USD için ilk direnç noktası olacak olup, 200 saatlik hareketli ortalamanın bulundu 95,40 dolar seviyesi ise ikinci direnç seviyesi olarak dikkat çekiyor.

ETH/USD grafiğine daha geniş çapta baktığımızda ise 85 dolardan başlatan yükseliş hareketinin ana düşüş trendini kırması sonrası bu eğilimi kendine destek yaptığı da dikkat çeken detaylar arasında. Bu mevcut düşüş eğrisinin üzerinde kalındıkça Ethereum için pozitif hareketlerin devam etme potansiyelini koruduğu söylenebilir.

Şu an 85 dolar olarak görülen dip seviyesi 90 dolar desteğinin kırılması ile yeniden test edilebilir. Bu düşüş senaryosunda test edilebilecek olan 85 doların altı ise yılın yeni dip seviyeleri olarak gözüküyor.  85 doların altındaki günlük kapanışlar kayıpların hızlanmasına neden olabilir.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

4 saatlik ETH/USD grafiğinde;

  • MACD, pozitif bölgede yükseliş eğilimi gösteriyor.
  • Stokastik gösterge aşırı satım bölgesinin hemen üzerinde bulunuyor. Bu seviyeden yukarı hareket ETH/USD paritesinin yükselişini tetikleyici olabilir.
  • RSI gösterge 45 seviyesinde olmasına rağmen hafif yukarı yönlü hareketi dikkat çekiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin