Ünlü kripto hedge fonu yöneticisinden korkutan Bitcoin tahmini
Ünlü kripto hedge fonu yöneticisinden korkutan Bitcoin tahmini

11 Aralık Bitcoin fiyat analizi: Düşüş trendinde kritik noktalar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasanın en büyük kripto parası Bitcoin, son 48 saatlik düşüş eğilimini devam ettirirken 7.200 dolar seviyelerine kadar geriledi. Hafta sonu 7.600 dolar seviyesinde zirve yaptıktan sonra hafta başında yaşanan volatilite sonrası Bitcoin’de kısa vadede düşüş trendinin yeniden başladığını gördük.

Bitcoin fiyat analizi

BTC/USD paritesi dün 7.330 dolar seviyelerinden 7.155 dolara kadar gerileyerek yaklaşık yüzde 1,5 oranında değer kaybı gördü.

Günlük BTC/USD grafiğini incelediğimizde Bitcoin’in Aralık ayında yükseliş yönlü iki hamlesini görüyoruz. Bu iki hamlenin de EMA20 seviyelerini günlükte kıramamasıyla trend yönünü değiştiremediği dikkat çekici bir nokta.

Yükseliş hareketlerinin özellikle şu an 7.510 dolar seviyesinde bulunan EMA20 eğrisinde son bulması, bu dinamik direnç eğrisinin trendin yukarı yöne dönmesi için önemli bir nokta olduğu görülüyor. Yine günlük grafikte baktığımızda 7.100 dolar bandının kritik bir destek alanı olduğu açıkça görülüyor.

Buna göre orta vadede görünüm negatif yönlü olarak kalmaya devam ediyor.

4 saatlik BTC/USD grafiğiyle daha kısa vadeli veriler aldığımızda piyasanın aşırı satım koşullarında devam ettiğini görüyoruz. Yukarı yönlü bir hareketin başlaması için ise 7.339 doların üzerinde 4 saatlik kapanışların gelmesi ilk şart gibi gözüküyor.

Saatlik görünümde ise hafta başından beri saatlik EMA20 değerinin kısa vadeli kritik bir direnç olarak çalışması, BTC satıcıların bu seviyelerde toplandığını gösteriyor. Bu da bize en yakın direnç noktasının 7.239 dolar (saatlik EMA20) olduğunu gösteriyor.

Tüm grafikleri incelediğimizde 7.100 doların altında bir günlük kapanış BTC’nin yeniden son dip seviyesini test etmesine neden olabilir. Bundan dolayı 7.100 dolar destek alanının savunulması son derece önemli.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin