Solana

Solana rakibi 10x kârlı dört kripto para: Bu altcoinler, SOL coini geçebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası boğa koşusuna doğru ilerlerken son birkaç aydır büyüme eğiliminde olan altcoin Solana, 100 doların üzerinde işlem görüyor. Aralık ayında 0,77 dolar seviyesinden yükselişe geçerek 100 dolar seviyesine ulaşan dijital varlık, son bir yıl içinde yüzde 360’lik rekor bir büyüme kaydetti. Bununla birlikte Solana, bir ağ kesintisinin ardından güncel verilere göre son 24 saate yüzde 4’lük bir büyüme kaydetti ve basın saatine göre 105 dolardan işlem görüyor.

Solana coin, 2024’te beklenen boğa koşusunda büyüme potansiyeli yüksek bir varlık olarak ele alınsa da portföyünü genişletmek isteyen yatırımcı için 10x kâr getirebilecek Solana rakibi uygun fiyatlı altcoinleri ele aldık. Kripto para piyasasında yerleşik bir güce sahip olan bu coinler, piyasa değeri ve artan fiyat endeksine göre incelendi.

1. XRP işlem hacmi artıyor!

Yasal süreçle birlikte belirsiz bir dönemden geçen XRP fiyatı son zamanlarda toparlanma belirtileri gösteriyor. Geçtiğimiz hafta 0,5 dolar destek seviyesinin altında işlem gören varlık, bir haftada yüzde 2 yükselerek 0,517 dolardan işlem görüyor. Bu toparlanma işaretleri XRP’nin şubat ayının kalan zamanında 1 dolara ulaşabileceğine dair yatırımcı arasında bir iyimserlik yaratıyor. Ek olarak para giriş ve çıkışını gösteren MFI endeksine göre 0,52’lik direnç noktası altcoin için büyük önem taşıyor. Bu seviyenin kırılması hâlinde XRP fiyatı 0,54 doları aşarsa 1 dolara doğru bir yükseliş yakalayabilir.

1 haftalık XRP fiyat grafiği

İşlem hacmi açısından bakıldığında güncel CoinMarketCap verilerine göre dün işlem saatlerinde XRP’nin işlem hacmi yüzde 11’lik bir yükseliş gösterdi. 9 Şubat Cuma güvü ise işlem hacminde yüzde 5’lik bir düşüş görülüyor. Aynı zamanda perşembe günkü yükseliş ivmesi, piyasa değerindeki yüzde 2,38’lik artış sağladı. Bununla birlikte Ripple raporu, varlığın işlem hacmindeki artışın yarattığı iyimserliği vurguluyor.

2. Dogecoin (DOGE) kritik seviyeyi aşabilecek mi?

Popüler meme coin DOGE, geçtiğimiz haftalarda oldukça durgun bir dönem geçirdi.  Meme coinin fiyatı 0,07800 dolar seviyesinde dalgalanırken güncel verilere göre yeni spekülasyonlar fiyat üzerinde olumlu bir etki yaratmışa benziyor. DOGE fiyatı son 24 saat içinde 1,95’lik bir yükselişle 0,8156 dolardan işlem görmeye başladı. Aynı zamanda işlem hacmindeki artışla birlikte 266 milyona ulaşan meme coin, 11,5 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile güçlü bir yükseliş sergilemeye devam ediyor.

1 haftalık DOGE fiyat grafiği

Gelecek fiyat tahminlerine bakıldığında 0,095 dolar direnç seviyesini koruması halinde DOGE 0,1 dolara ulaşma potansiyeline sahip. Böyle bir yükseliş hâlinde varlığın değeri 0,3 doları hedefleyebilir ve iyimser tahminlere göre 0,5 dolarlık bir dönüm noktasının görülmesi mümkün olur. Varlığın bu ivmeyi yakalaması ve kritik seviyeleri geçmesi hâlinde 2024 yılında 10x kârlı varlıklardan biri olabilir.

3. Shiba Inu (SHIB) Solana için güçlü bir rakip

İkinci en büyük meme coin olan Shiba Inu, kripto para piyasasındaki yükselişle birlikte toparlanmaya başladı. Son 1 günde 1,67 yükselendi ve son bir haftada yüzde 3,60’lik artış gösterdi. Bu yazının yazıldığı sırada 0,000009378 dolardan işlem gören SHIB coin, piyasa değerine göre 17. sırada yer alıyor ve kripto olarak piyasa değeri 5.526 milyar dolar oldu.

Solana SHIB fiyat
SHIB 1 haftalık grafik

 

Toparlanma aşamasında olan Shiba Inu’ya ait piyasa göstergeleri ise iyimser bir hava taşıyor ve 0,00001 doların üzerinde bir destekle yükselmesi bekleniyor. Bununla birlikte SHIB yanma verileri, fiyatın gelecekteki yönü hakkında önemli ipuçları veriyor. Çünkü piyasadaki SHIB token arzı azaldıkça varlığa olan talep artacak, geniş anlamda kripto para toparlanması ile birlikte 1 dolara doğru bir rallinin başlayacağı göz önüne alınmalıdır.

4. Sponge V2 için ralli beklentileri büyüyor

Solana ekosistemindeki büyümeye ek olarak Sponge V2 projesi de 10x kâr getirebilecek potansiyeli yüksek varlıklar arasında ele alınıyor. Ön satış aşamasında olan ve yükselmesi beklenen coinlerden olan Sponge V2,  oyna kazan temalı eğlence memelerinden biri. Sponge V2 çıkış sürecine bakıldığında geçen yıl piyasaya sürülen V1 lansmanını kaçıranlar için devam niteliğinde olan proje, Sponge’in gösterdiği başarıyı göstererek hızla büyüyebilir. Ön satışlarda hızla büyüyen ve yüzde 280’lik AYP oranı ile kârlı bir yatırım tercihi olarak değerlendirilen meme coin hem ücretli oyun hem de ücretsiz oyun seçeneklerine sahip.

Sponge V2 sıradan token alımlarından farklı olarak eşdeğer miktarda Songe tokeni üzerinden satın alınabiliyor. Resmi web sitesi üzerinden stake to bringe yöntemiyle alınan cüzdana ekleniyor. Bunun için MetaMask, Wallet Connect cüzdanlarının yanında Best wallet kripto cüzdanı da kullanılabilir. Ödeme aracı olarak ETH ve USDT dışında kart ile Sponge tokeni almak mümkündür. Mevcut güncel satış fiyatı 0.000861dolar olan Sponge projesinde şu ana kadar toplam stake edilen ve köprülenen token miktarı 7,775,815.75 dolardır. 

Sponge V2’yı Ziyaret edin

Sonuç olarak durgun birkaç haftanın ardından hareket etmeye başlayan kripto para piyasasında birçok lider dijital varlık, toparlanma belirtileri gösteriyor. Bunun yanında herhangi bir dijital varlığa yatırım yapmadan önce kripto para piyasasının oldukça değişken olduğu unutulmamalıdır. Özellikle kripto piyasasının küresel çapta etkilere açık olduğu ve kripto paraların değişiklik gösterebileceği göz önüne alınarak yatırımcıların kendi araştırmalarını yapmaları önerilir.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin