10 yıldır dokunulmayan
10 yıldır dokunulmayan "zombi Bitcoin" cüzdanı hareketlendi! 15,5 milyon dolar transfer edildi

10 yıldır dokunulmayan “zombi Bitcoin” cüzdanı hareketlendi! 15,5 milyon dolar transfer edildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin blok zincirini izleyen gözlemciler 2010 senesinden bu yana hareketlenmeyen bir cüzdanın ayaklandığını belirtti. Tek bir işlemde 15,5 milyon dolar gönderildi.

15,5 milyon dolarlık “zombi Bitcoin” transferi

BTC’nin sahibi ayrıca yaklaşık 250.000 dolar değerinde olan ilgili BCH fonunu da gönderdi ancak  BSV varlığına dokunmadı.

Ana işlem tek bir adrese gönderildikten sonra, alıcı bir dizi başka adrese de gönderim yaptı.

Satoshi döneminden “uyuyan” veya “zombi paralar” olarak kabul edilen yaklaşık 1,5 ila 1,8 milyon Bitcoin olduğu tahmin ediliyor. Bu da Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto’nun sektörde aktif olduğu en son döneme denk geliyor.

Zombi paraların en son hareketi, bu yıl meydana gelen birkaç benzer örnekten sadece biri.

Bu yıl pek çok zombi kripto para transferi gerçekleşti

11 Mart’ta Bitcoin.com, BCH ve BSV ile birlikte 2010 yılında kazanılan 1.050 BTC değerinde bir blok ödülünün transfer edildiğini bildirdi. 151 gün sonra, 11 Ekim’de ilgili BCH ile birlikte başka bir blok ödülü de taşındı.

O zamandan beri, 10 yıl sonra ilk kez 2010’dan en az dört blok ödülü daha gönderildi. 17, 25, 29 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde, 2010 yılına ait yaklaşık 200 BTC transfer edildi. Bitcoin.com, geçtiğimiz haftalarda 2010 yılına ait yaklaşık 80 blok ödülün taşındığını söylüyor. Kripto paraların toplam değeri 62 milyon dolardan fazla.

Satışa dönüşürse etkili olabilir

Kripto paraları kimin kontrol ettiği ve neden on yıl sonra aniden hareket ettirdiği veya diğer Bitcoin sahiplerine satılıp satılmadığı belirsiz.

BTC’nin geçen hafta 15.500 doları aşmasını sağlayan yükseliş hareketi, bu kripto paralardan sorumlu olan kişinin ralli devam ederse satışa hazırlandığını gösterebilir.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin