featured

10 Japon Kripto Para borsası ve Tokyo Polisi siber suçla mücadele için birleşti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

On Japon kripto para borsası, Tokyo Metropolitan Polis Departmanı ile, siber suçları önlemek için işbirliği yapmak üzere bir anlaşma imzaladı. Japonya’da giderek artan bitcoin’in benimsenmesi ile birlikte, çevrimiçi hesaplara ve para aklamanın yetkisiz erişimi de dahil olmak üzere artan siber suç vakaları bulunmaktadır.

10 Japon Kripto Para borsası ile iş birliği

Japonya’nın önde gelen kripto para borsalarının on tanesi Çarşamba günü Tokyo Büyükşehir Emniyet Müdürlüğü ile “siber suçla mücadele konusunda bir anlaşma” imzaladı.

Sankei Shimbun:

bu hareket, internet üzerinden dijital para birimlerini hedef alan artan suçların sayısı karşısında. dedi.

Anlaşmaya katılan on kripto para borsası, SBI Virtual Currencies, Bitflyer, Bitpoint Japan, GMO Coin, Coincheck, Bit Trade, Quoine, Bitbank, Btc Box, and Money Partners. Şirketlerin tümü, Japon Finansal Hizmetler Otoritesi (FSA) tarafından, birinin dışında, dijital para birimi alış verişlerini yasal olarak faaliyet göstermek üzere lisanslanmıştır. Hacimsel olarak Japonya’nın en büyük ikinci Bitcoin borsası hala inceleme altında.

Japon Kripto Para borsası
10 borsa ile Tokyo Emniyet Müdürlüğü arasındaki imza töreni.

Siber suçları önlemek için borsalar birbirleriyle ve Tokyo Metropolitan Polis Departmanı ile işbirliği yapmayı kabul ettiler. App Times , özellikle, “karşılıklı işbirliği, siber suç bildirimi, ceza soruşturması işbirliği, bilgi paylaşımı ve yaygın zararları önleme tedbirleri” konusunda anlaştılar .

Yükselen Siber Suç Davaları

Ulusal Polis Teşkilatının Güvenlik Bürosu Direktörü (NPA), “Sanal para birimi yayılması dikkat çekici olsa da, suç haline geldiğinde bir kriz olabilir. Bu anlaşma cesaret vericidir. “Dijital para alışverişi, yetkisiz erişim, yasadışı işlemler ve kara para aklama gibi pek çok siber güvenlik zorluğuyla karşı karşıyadır.

10 Japon Kripto Değişimi Değişimi ve Tokyo Polisi Siber Suçla Mücadelede BirleştiJaponya Merkezli Times , geçtiğimiz ay, Ulusal Polis Teşkilatı, Ekim ayında sona eren altı ay içinde kripto para sektörü ile ilgili 170 kara para aklama vakası bildirdiğini bildirdi . Bir NPA yetkilisi, “İlgili bakanlıkların ve acentelerin yanı sıra iş operatörleriyle işbirliği yaparak önlem almak istiyoruz” dedi.

Habere göre, 18 yaş ve üzerindeki Japonya’da 3000 kişilik bir Kasım ayında Kabine Ofisi tarafından yapılan bir ankete göre “giderek artan sayıda siber-terörizmin, çevrimiçi hesaplara ve diğer yüksek teknoloji suçlarına yetkisiz erişimin etkileri konusunda endişe duyuyor” dedi.

Bitflyer CEO’su Yuzo Kano yorumladı:

Sanal para birimlerini yerleştirebilecek mağaza sayısı artarken, suçların sayısı artıyor … zarar görmesini önlemek için çok çalışmak istiyoruz.

bitcoin.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin